Prečo by ste mali robiť nejakú zimnú tortu, keď môžete rovno jarnú:) Matematicky to vidíme takto:
- Doba prípravy: asi 40 minút
- Doba pečenia: asi 25 minút
- Vystačí na: asi 16 porcií
Idete do toho?
Na cesto:
- 2 bielky
- 100 g cukru
- 2 žĺtky
- 50 ml oleja
- 50 ml vlažnej vody
- 100 g polohrubej múky
- 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
Na náplň:
- 250 g polotučného tvarohu
- 30 g práškového cukru
- 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
- 200 g kyslej smotany
- 3 ks kivi
Na ozdobenie:
- 1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker
- 400 ml vody
- 100 g cukru
- 1 balíček Šumienky s príchuťou tropik Dr.Oetker
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
- tortovú formu (Ø 26 cm)
- elektrický ručný šľahač
- cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Ideme na to
1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne na najnižšom stupni zašľaháme žĺtky, olej, vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom.
Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Doba pečenia: asi 25 minút
2. Korpus vo forme necháme vychladnúť.
3. Na prípravu náplne v mise metličkou vymiešame tvaroh s cukrom, Smeta-fixom a smotanou dohladka. Nanesieme na korpus a odložíme do chladničky.
4. Na ozdobenie pripravíme vo väčšom kastróliku Zlatý klas podľa návodu na obale, ale s 400 ml vody a 100 g cukru. Odstavíme a ihneď opatrne vmiešame šumienku. Hrniec so želé vložíme do vodného kúpeľa a za občasného miešania necháme vychladnúť.
5. Ovocie nakrájame na plátky a rozložíme na náplň. Zalejeme vlažným želé a odložíme asi na 1 hodinu do chladničky tuhnúť.
6. Smotanu vyšľaháme so Smeta-fixom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko a tortu ozdobíme.
TIP: Pri príprave želé môžeme použiť akúkoľvek inú príchuť Šumienky Dr.Oetker.
Torta na pondelok ako stvorená
Sliepka! Kde?