Dve Valentínske tortičky

Marta Turóciová 0

Parížske čokoládové srdce s brusnicami

Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 35 minút
Doba chladenia: 3 hodiny, najlepšie cez noc

Prísady:

 

Na krém:

  • 1 balenie krému z Parížskej torty Dr.Oetker
  • 400 – 500 ml smotany na šľahanie

Na cesto:

  • 1 balenie korpusu z Parížskej torty Dr.Oetker
  • 260 ml vody
  • 30 ml oleja
  • 1 – 2 vajcia

Na potretie a posypanie:

  • zavarené brusnice (hmotnosť 200 g)
  • 1 zarovnaná PL preosiateho kakaa

Ešte potrebujeme:

  • formu v tvare srdca (Ø 22 – 24 cm)

Príprava:

Na prípravu krému prevaríme obsah so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) so smotanou podľa návodu na obale a uložíme na 3 hodiny, najlepšie cez noc, do chladničky.

Na prípravu cesta zmiešame obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 150 °C
Teplovzdušná rúra: 130 °C
Plynová rúra: stupeň 2
Doba pečenia: asi 35 minút

Po upečení necháme korpus vychladnúť a raz pozdĺžne rozrežeme. Na spodnú časť korpusu rozotrieme brusnice.

Vychladený krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Polovicu krému nanesieme na brusnice, uhladíme a prikryjeme vrchným dielom korpusu.

Zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Na povrchu torty vytvoríme nožom ryhovaný vzor a posypeme kakaom. Tortu uložíme do chladničky.

Valentínske marcipánové srdce

Doba prípravy: asi 25 minút
Doba pečenia: asi 20 minút

Vystačí na: asi 12 porcií

Prísady:

Na cesto:

  • 1 balenie Muffinov Dr.Oetker
  • 110 ml vody
  • 40 ml oleja
  • 1 vajce

Na náplň:

  • 1 balíček Zlatého klasu 40 g Dr.Oetker
  • 3 PL cukru
  • 400 ml mlieka

Na ozdobenie:

  • 150 g marcipánovej hmoty
  • 1 zarovnaná PL kakaa
  • 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

  • formu na pečenie v tvare srdca (22 – 24 cm)
  • formičky v tvare srdiečok
  • váľok
  • mikroténové vrecko

Príprava:

Cesto pripravíme zo zmesi na muffiny s vodou, olejom a vajcom podľa návodu na obale. Rovnomerne vmiešame čokoládové kúsky. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180°C
Teplovzdušná rúra: 160°C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 20 minút

Upečené srdce prenesieme na mriežku a necháme vychladnúť. Odstránime formu a dvakrát pozdĺžne rozrežeme.

Na náplň pripravíme Zlatý klas (40 g) s cukrom a mliekom podľa návodu na obale. Polovicu horúceho pudingu ihneď nanesieme na prvý korpus a rozotrieme. Položíme druhú časť korpusu a rozotrieme druhú polovicu pudingu. Vrchný korpus dobre pritlačíme a tortu odložíme najmenej na 2 hodiny stuhnúť.

Na ozdobenie marcipán  najskôr sfarbíme malým množstvom preosiateho kakaa do svetlohnedej farby. Odoberieme asi tretinu hmoty. Väčšiu časť hmoty sfarbíme na tmavší odtieň a opäť odoberieme jednu tretinu. Poslednú tretinu sfarbíme na tmavohnedú farbu. Každú tretinu marcipánu  rozváľame medzi rozstrihnutým mikroténovým vreckom pomocou váľka na tenký plát a pomocou formičky vykrajujeme srdiečka (asi 5 cm). Zvyšok hmoty opäť premiesime, vyváľame a vykrajujeme menšie srdiečka.

Vyskúšajte aj ďalšie sladké dobrotky >> >>

Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Povrch a boky rovnomerne potrieme polevou. Väčšie marcipánové srdiečka umiestnime po obvode torty a zľahka pritlačíme, zvyšok srdiečok dekoratívne rozmiestnime na povrch.

TIP: Torta chutí najlepšie, ak ju necháme 2 – 3 dni uležať (bez marcipánovej dekorácie).

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár