Doba prípravy: asi 60 minút
Budete potrebovať
Na cesto:
- 150 g mäkkého masla
- 150 g práškového cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 3 vajcia
- 180 g hladkej múky
- 2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva
- 3 PL nastrúhanej čokolády na varenie
- 100 ml mlieka
Na náplň:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 PL nugátového krému typu Nutella
- 1 vrchovatá PL práškového cukru
- 1 balíček Smeta-fixu Dr. Oetker
- 50 g nasekaných lieskových orieškov
- 250 g umytých, na plátky nakrájaných jahôd
Na potretie:
- 1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker
- 150 ml mlieka
Na ozdobenie:
- 1 balíček tmavej polevy alebo čokoládu na varenie
- 6-7 jahôd
Príprava Červenej Čiapočky
Maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a vajcami elektrickým ručných šľahačom vyšľaháme do peny. Pridáme muku zmiešanú s kypriacim práškom a nastrúhanou čokoládou a všetko premiešame. Nakoniec pridáme mlieko a vyšľaháme do hladkého cesta. Cesto nalejeme do vymazanej tortovej formy (priemer 26 cm) a dáme do predhriatej rúry piecť.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 40 minút
Po upečení necháme korpus vychladnúť a 2x pozdĺžne rozrežeme.
- Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu s nugatovým krémom, cukrom a smeta-fixom. Nakoniec opatrne ručne primiešame oriešky.
- Polovicu pripravenej náplne natrieme na spodnú časť korpusu, na to poukladáme polovicu plátkov jahôd.
- Priložíme strednú časť korpusu, mierne pritlačíme a postup zopakujeme. Priložíme vrchnú časť korpusu a mierne pritlačíme.
- Šľahačku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Tortu šľahačkou potrieme po obvode a navrchu. Jednu polievkovú lyžicu šľahačky dáme do mikroténového vrecka, odstrihneme malý rožtek a vytvarujeme nosík Červenej čiapočky.
- Polevu roztopíme podľa návodu na obale, odstrihneme rožtek a vytvoríme ofinu, vrkoče, ústa a oči. Pomocou špáradla urobíme pehy. Jahody nakrájame na plátky a vytvoríme z nich červenú čiapku a mašličky.
- Tortu necháme 2 hodiny v chladničke stuhnúť, potom servírujeme.