Premýšľate, akú rybku pripraviť deťom počas sviatočných dní? Vyskúšajte to s tilapiou.
Nemá výrazne rybaciu chuť a veľa kostí, preto je veľmi vhodná aj pre najmenších. Jej nízkokalorické mäso obsahuje veľa vitamínu B, D, horčíka a zdravých bielkovín.
Tu je recept ako ju svojim ratolestiam naservírujete ľahko, zdravo a originálne – v chutnej cuketovej kruste a s cestovinami penne.
Čo potrebujete (5 porcií):
- filety z tilapie Exkluziv Radoma od Ryby Žilina (700 g),
- 2 cukety,
- 2 vajcia,
- solamyl,
- petržlenovú vňať,
- 3 strúčiky cesnaku,
- dve cibule,
- cestoviny penne (500 g),
- cherry paradajky (100 g),
- bazalku, olivový olej, soľ a korenie
Postup prípravy:
- Rybu z obidvoch strán osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom a necháme 5 minút odstáť.
- Cuketovú krustu pripravíme zo zmesi nastrúhanej cukety, petržlenovej vňate, najemno nakrájanej cibule, cesnaku, vajíčok a solamylu. Osolíme a okoreníme.
- Na rozpálenej panvici vytvarujeme cuketové placky a pečieme ich spolu s rybou.
- Tilapiu s plackou spojíme a pečieme najskôr zo strany ryby a potom krusty. Stiahneme teplotu a necháme dopiecť dozlatista.
- Rybu podávame s cestovinami penne v paradajkovo-bazalkovej omáčke. Na olivovom oleji podusíme cherry paradajky, pridáme najemno nasekaný cesnak, čerstvú bazalku, osolíme a okoreníme.
- Hotovú zmes zmiešame s cestovinami a na tanieri dozdobíme bazalkou a citrónom.
Recept si môžete pozrieť aj tu:
Vyberte si rybu:
Ak si potrebujete pre vaše sviatočné recepty vybrať kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina pod značkou Radoma v sieti COOP Jednota.
Či už hľadáte mäso z tresky, zubáča, kapra, lososa, ostrieža, tilapiu alebo v slovenských domácnostiach najobľúbenejšie filé z treskovitých rýb, mrazené produkty Radoma sú vhodné aj tým, že obsahujú ochrannú vrstvu ľadu, tzv. glazúru, v pomere max. 10 % k rybe a sú zásadne bez akýchkoľvek prídavných látok.
Prehľad produktov Radoma nájdete na www.rybazilina.sk