Potrebujeme:
- Menšiu viazaničku zelenej špargle (10 kúskov)
- 2 stredne veľké zemiaky
- Cibuľa
- 3 PL múky
- 1,5 l vody
- 200 ml smotany na varenie
- Soľ, korenie, petržlenová vňať
Príprava:
Špargliam odrežeme drevnatú časť. Zbytok mäkkej časti uvaríme v troche vody, do ktorej dáme lyžičku soli a cukru. Povaríme 10 minút, aby sme z nich dostali horkosť. Scedíme.
Na troške oleja alebo masla opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme múku, premiešame, pridáme vodu, korenie, zemiaky narezané na menšie kocky a uvarené špargle. Varíme, kým nezmäknú zemiaky. Potom zeleninu zmixujeme na hladký krém, pridáme smotanu na varenie.
Dochutíme podľa potreby, ak je polievka príliš hustá, pridáme trochu vody a krátko povaríme. Posypeme na drobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s opekanými kúskami chleba.