Kuracia ragú polievka

redakcia 2
Shutterstock

Potrebujeme:

  • 200 g kuracích pŕs,
  • zeleninu: 50 g hrášku, 100 g karfiolu a 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen),
  • 50 g šampiňónov,
  • muškátový oriešok, soľ, korenie, 
  • 40 g masla,
  • 20 g múky,
  • 1 žĺtok,
  • 2 PL kyslej smotany,
  • citrónová šťava,
  • kurací vývar alebo kocka kuracieho bujónu,
  • petržlenová vňať

Postup:

1. Kuracie mäso a koreňovú zeleninu narežeme na menšie kúsky.

2. Na zohriatom masle rýchlo opražíme najprv mäso, potom zeleninu.

3. Pridáme hrášok, karfiol, trošku posolíme, poprášime múkou, zalejeme vývarom alebo vodou (vtedy pridáme kocku kuracieho bujónu) a necháme pomaly variť.

4. Na štipke masla udusíme šampiňóny, posolíme, vmiešame do polievky. Pridáme korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a celkom na koniec vmiešame žĺtok rozmiešaný v kyslej smotane a nasekanú petržlenovú vňať.

Podľa chuti môžeme pridať trochu citrónovej šťavy.

Dobrú chuť.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (3 hlasov, priemerne: 4,70 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

  1. Polievky sú super

    PODkultúra je výraz pre kultúry rôznych krajín v rôznych veciach

    Tancom spevom

    Zajtra bude čiastočne zatmenie slnka to sa zobrazuje aj rôzne graficky

    V atmosfére okolo Slnka obieha Zem okolo Zeme a Mesiac tie su vzhľadom na Slnko vzájomne v určitej polohe zakrývajú sa aj

    Hovorovo zmuri jedným okom prizmurene oko

    To sa rôzne graficky zobrazuje deskriptivne

    Televízia vzhladom na tekvicovu sezónu niečo pekne treba viac krajsieho

    Tekvica vydlabana v rôznych podobach

    1. Tak sa mysli podkultura
      Navyse ostrovčeky pri cestách nemajú mat tam vysadené veľa stromov
      Lebo treba tam vidno aby sa dalo vyhnut
      Október od 18 hodiny západ slnka až po koniec októbra tam už je západ slnka o 16 hodiny

Pridaj komentár