Krémová polievka hokkaido

TakaKika 0

O polievke od mojej sesternice žartovať nemôžem, lebo toto je ozaj vážna vec. Zákon. Preto oficiálna gramáž, za ktorou bude nasledovať aj oficiálny postup:

 

Budete potrebovať:

  • 500 g maslovej tekvice,
  • 400 ml zeleninového vývaru (môže byť bujón),
  • 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, šalvia, čili, zázvor,
  • 3 pl olivový olej, maslo,
  • 170 mg smotana na šľahanie (alebo kokosový krém, crème fraîche),
  • soľ, korenie a na dekoráciu tekvicové semiačka

Postup:

Tekvicu nakrájame na cca 4 cm kocky a dáme piecť na 180° do trúby na pol hodinku. Zatiaľ nakrájame na drobno cibuľu a cesnak na tenké plátky a spolu so šalviou na miernom ohni opražíme na olivovom oleji a troške masla do sklovita. Môžeme pridať trochu čili a mletého zázvoru. Pridáme na opečenú tekvicu a zalejeme zeleninovým vývarom, ale iba tak, aby hladina vývaru pokryla dyňu. Privedieme do varu. Zmes rozmixujeme ponorným mixérom a dochutíme soľou a korením. Do kaše zamiešame smotanu na šľahanie a necháme prejsť varom. Odstavíme a podávame s opraženými tekvicovými semiačkami, tekvicovým olejom a lístkami šalvie na masle.

Viac receptov z tekvice? 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...
Author image

Takakika

More a červené tenisky. Najprv materská dovolenka na chorvátskom ostrove, ktorá sa pretiahla na osem rokov. Medzičasom presun rodičovských aktivít na pevninu s dynamikou, akú prináša život po strate blízkeho.

články autora...

Pridaj komentár