Teľacie kotlety so zeleninou

Natália Horváthová 0

Neviete, čím prekvapiť rodinných príslušníkov? Chcete ulahodiť aj tým najväčším labužníkom? Nechajte sa inšpirovať a potešte svoje chúťky! 

Potrebujeme:

  • 800 g teľacích kotliet
  • 40 g  masla
  • kukurica
  • 1 červená cibuľa
  • 1 kocka Podravka hovädzieho bujónu
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • zelené fazuľové struky ako príloha
  • soľ

Postup:

Na masle zo všetkých strán opečieme kukuricu a odložíme ju na teplé miesto. Na tom istom tuku opečieme teľacie kotlety, približne minútu z každej strany, jemne ich posolíme a pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov ďalších osem minút.

Na vytvorenie omáčky pridáme do výpeku nakrájanú cibuľu a podusíme až do zmäknutia. Prilejeme 250 ml vody, pridáme hovädzí bujón a povaríme.

Na zahustenie omáčky použijeme kukuričný škrob, ktorý rozpustíme v troche vody, pridáme do omáčky a krátko povaríme. Teľacie kotlety podávame s opečenou kukuricou a uvarenými fazuľovými strukmi. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár