Veľkonočné dobroty s UMom

recept 0

Ako hovorí KLASIK:

Najlepšie gazdinky používajú svoj UM

K veľkonočným sviatkom a k príjemným stretnutiam v rodine či s priateľmi patrí už tradične aj výnimočný dezert. Na bohato prestretý sviatočný stôl sme pre vás pripravili  niekoľko  receptov, ktoré si zamilujete a určite ich ocenia aj kúpači.  Všetky majú jedno spoločné – jedinečnú rumovú chuť , ktorú im dodáva klasický Tuzemský Um.  

RUMOVO-KÁVOVÉ KOŠÍČKY

 

 Ingrediencie

  • 200g lineckého cesta
  • 75g višní
  • 200g práškový cukor
  • 250g mascarpone
  • 2 ČL instantnej kávy
  • 0,5 dcl  Klasik Tuzemského Umu 

Postup prípravy  

1.   Linecké cesto si rozdelíme na guľky a dáme do muffinovej formy. Vo forme z nich vytvarujeme košíčky a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na dobu 15 minút, alebo až kým košíčky nie sú zlatisté (košíčky sa môžu jemne nadvihnúť, stačí ich zatlačiť prstom). 

2.   Na sporáku privedieme do varu višne s 2,5 lyžicami práškového cukru, až kým nevznikne hustý sirup, ktorý višne obalí.

3.   Z 0,5dcl rumu, 2 čajových lyžičiek instantnej kávy, 150g práškového cukru a 250g mascarpone vymiešame krém.

4.   Do vychladnutých košíčkov vkladáme  1-2 višne a naplníme ich pripraveným krémom. Vrch ozdobíme orechmi  alebo keksíkmi a pokvapkáme višňovým sirupom.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár