Špenátové mafiny

Alica Uchytilová 0

Zdravý koláčik nie len pre tých, čo nemôžu mlieko

Potrebujeme: 

  • 200ml nápoja Alpro z pražených nesladených mandlí
  • 230g hladkej múky
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 300g čestvého špenátu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 vajcia
  • 60g syra gréckeho typu nakrájaného na malé kocky
  • 1 lyžička nakrájaných byliniek, napríklad koriander, mäta, petržlen

Postup:

  • Na rozpálenej panvici orestujte špenát s cesnakom až pokým nevznikne zmes. Odlejte prebytočnú vodu. 
  • Predhrejte rúru na 160°C. Použite plech na muffiny alebo silikónové formičky, ktoré predtým vymastite.
  • Potom zmiešajte vajcia s mandľovým nápojom. Jemne do zmesi zapracujte múku a prášok do pečiva. Pridajte pripravený špenát s kockami syra. Pridajte nasekané bylinky a nechajte chvíľu odstáť. Nalejte do foriem.
  • Pečte muffiny v rúre približne 30-40 minút. Pomocou špáradla skontrolujte, či je cesto upečené. Nechajte cesto 10 minút dlhšie vo vypnutej rúre so zatvorenými dverami. Vyklopte muffiny z foriem a podávajte napríklad s paradajkovým šalátom. Dobrú chuť!

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár