Pusinky z ovsených vločiek a sušeného ovocia

Uchytilová Alica 1

Krémeše a veterníky sú bezkonkurenčné, ale povedzme si narovinu. Pochudli sme pred Vianocami? Nepochudli. Priberieme? Priberieme.

Tak poďme si osladiť život niečím, čo nám neublíži. 

40 g kvalitného margarínu, 100 g Jemných ovsených vločiek Emco, 80 g zmesi sušeného ovocia (marhule, broskyne, slivky), 1 vajce, lyžička tekutého sladidla alebo 66 g cukru

Postup:

  • Na panvici rozpustíme margarín, pridáme ovsené vločky, ktoré prirodzene nasajú tuk. Zmes necháme vychladnúť.
  • Sušené ovocie (najlepšie v bio kvalite, nesírené) nakrájame na maličké kúsky.
  • Vločky zmiešame s ovocím, pridáme vajce, cukor alebo sladidlo a vytvoríme kompaktnú zmes.
  • Pomocou čajovej lyžičky formujeme malé pusinky, ktoré ukladáme na plech.

Ako pečieme:

Pečieme max. na 180 stupňov zhruba 20 minút. Záleží na type rúry a výške cesta. Upečené a vychladnuté pusinky vložíme do farebných papierových košíčkov.

Chcete aj energetické tabuľky? 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (4 hlasov, priemerne: 4,80 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

Pridaj komentár