Ježia rodinka pre deti

redakcia 1

Doba prípravy: asi 25 minút

Budete potrebovať

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • ½ zarovnanej KL Kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 zarovnaná PL kakaa
  • 80 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 vajce
  • 120 g zmäknutého masla

Na náplň:

  • 1 balíček Marcipánu Dr.Oetker
  • 20 kusov celých opražených lieskových orieškov

Na ozdobenie:

  • 50  mandľových ihličiek (hranolčekov)
  • tubičky na zdobenie Dr.Oetker 

Ešte potrebujete:

  • plech na pečenie
  • papier na pečenie

Príprava ježej rodinky

  1. Na prípravu cesta preosejeme múku, kypriaci prášok a kakao na pracovnú plochu. Pridáme cukor, vanilínový cukor, vajce, maslo a všetko spracujeme ručne na hladké cesto, z ktorého vytvarujeme valček dlhý asi 30 cm. Valček nakrájame na 20 rovnako veľkých kúskov.
  2. Na prípravu náplne vyvaľkáme z marcipánu valček, ktorý nakrájame na 20 rovnakých kúskov. Do každého kúska marcipánu vložíme oriešok a vytvarujeme guľôčku. Každú guľôčku zabalíme do kúska cesta. Z guľôčky vytvarujeme ježka. Do tela napicháme mandľové ihličky ako pichliače a ježka položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  3. Elektrická rúra:                  200 °C          

    Teplovzdušná rúra:           180 °C         

    Plynová rúra:                     stupeň 4

    Doba pečenia: asi 12 minút

    Upečených ježkov necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

    Pomocou tubičiek vytvoríme oči a ňufáčik a necháme zaschnúť.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

Pridaj komentár