Bábovkou nikdy nič nepokazíte

Nikola Koňár Schmidtová 0

Má ju rád asi každý. Keď chcem vyčarovať tú pravú domácu atmosféru, vytiahnem recept mojej starej mamy na jednoduchú hrnčekovú bábovku.

Tentokrát som sa rozhodla vylepšiť ju ochuteným cukrom Vitana, čím premeníte obyčajnú bábovku na výnimočnú.

Potešíte ňou nielen svoju rodinu, ale tiež nečakanú návštevu, ktorú k vám privedie neodolateľná vôňa šíriaca sa z vášho domova. 

Na hrnčekovú bábovku budeme potrebovať:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky,
  • 1 hrnček cukru,
  • 1 hrnček mlieka,
  • 1/2 hrnčeka oleja,
  • 2 vajcia,
  • 1 balenie citrónového cukru s citrónovou kôrou Vitana,
  • 1 balenie kypriaceho prášku,
  • 2 PL kakaa.

Na polevu budeme potrebovať:

  • 200 g čokolády na varenie,
  • 50 g masla,
  • 1 balenie cukru s rumovou príchuťou Vitana.

 

Ako na to?

Najskôr vyšľaháme celé vajíčka s cukrom a pridávame všetky tekuté zložky receptu.

Potom pridáme citrónový cukor Vitana, ktorý bábovke dodá sviežu vôňu a chuť. Tento cukor je všestranným pomocníkom do vašej kuchyne a môžete ním osviežiť viacero receptov.

 

 

Nakoniec pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, dobre premiešame a vymiesime základné cesto.

Keď už máme cesto poriadne vymiešané, vymastíme bábovkovú formu maslom a vysypeme hladkou múkou.

Dostaňme cesto do formy 

Do vymastenej bábovkovej formy vylejeme polovicu pripraveného cesta.

Do druhej polovice pridáme 2 PL kakaa, premiešame a vlejeme do bábovkovej formy.

Formu vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 40 minút. Nezabúdame priebežne sledovať, ako sa bábovke darí.

Keď máme bábovku upečenú,

necháme ju vychladnúť a potom preklopíme na tanier. Nemal by to byť problém, ak sme predtým vymastili formu, no nie vždy je to jednoduché, čo poznajú aj skúsené gazdinky.

 

Kým nám bábovka vychladne,

pripravíme špeciálnu čokoládovú polevu.

Špeciálna bude preto, lebo do čokolády primiešame cukor s rumovou príchuťou Vitana.

Neznamená to, že deti si nepochutia – je úplne bez alkoholu a aj s malým množstvom dosiahnete výrazný efekt.

Má univerzálne využitie, hodí sa do cesta, na posypanie koláčov, do krémov a dokonca ho môžete pridať do rôznych miešaných nápojov.

 

A máme to hotové.

Čo poviete? Vyzerá to dobre?

Škoda len, že nemôžete cítiť aj tú vôňu, ktorá rozvoniava všade navôkol. Musíte to vyskúšať. 🙂

 

Môj tip na záver:

Namiesto cukru s citrónovou kôrou, ktorý som použila v recepte, vyskúšajte aj ďalší z radu ochutených cukrov Vitana.

Napríklad cukor s mandľovou príchuťou Vitana.

Aj s malým množstvom dosiahnete výraznú chuť a arómu.

 

Tento recept vám v spolupráci s redakciou Rodinka.sk prináša Vitana.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár