Spestriť si letný piknik na deke? Niečo, čo pripravia aj vaše deti?
Obložené TUC sme vymysleli v spolupráci s pražským trendy chlebíčkovým bistrom Sisters.
Táto verzia určite zachutí tým, ktorí si v lete pravidelne pripravujú chlieb s maslom a reďkovkami. S tým rozdielom, že podklad netvorí chlieb, ale krekery s pažítkou, makom a ľanovými semienkami. Kombinácia byliniek, semienok a reďkovky v ústach rozohrá doslova koncert chutí a vy budete pred kamarátmi žiariť ako pútavý inovátor.
REDKVIČKOVÁ NÁTIERKA
Bielu časť cibuľky nakrájame nadrobno, zmiešame s reďkovkami a tvarohom / lučinou. Osolíme, okoreníme, natrieme na bylinkovú TUC-ku a nakoniec ozdobíme zelenou časťou cibuľky a naplocho nakrájanú reďkovkou.
Hráškový krásavec nadchne fanúšikov sezónnej zeleniny. Veď kto by nemiloval čerstvý hrášok v kombinácii s chutným talianskym parmezánom? Podklad tvoria krásne červené TUC, ktorých hlavnou ingredienciou, dodávajúcou im skvelú chuť, je sušená rajčina.
HRÁŠKOVÉ PYRÉ
Všetky ingrediencie spolu rozmixujeme, natrieme na krekery s paradajkami, ozdobíme hoblinkami talianskeho parmezánu, guľôčkami hrášku a hráškovými výhonkami.
V časoch, kedy frčí slaný karamel a sladkosti „na slano“, určite oceníš zdravú AVO(NE)NUTELLU, tmavú nátierku z avokáda, ktorá sa skvelo dopĺňa so slanými krekermi a šťavnatými malinami. Na ozdobu sa dajú použiť aj jahody.
AVO(NE)NUTELLA
Z avokáda vyberieme kôstku, vnútro dáme do misy. Z vanilkového struku odstránime semienka tak, že ho pozdĺžne rozrežeme a vyškrabneme obsah do misky, pridáme ostatné suroviny a rozmixujeme. Natrieme na krekery v jemných vlnkách, ozdobíme malinami a mätou.
Recepty vznikali v spolupráci s bistrom Sisters (profesionáli v odbore kvalitného studeného občerstvenia) viac na: www.chlebicky-praha.cz