Klasické nátierky na raňajky – menu na týždeň

Anna Veselá 0

Máte aj vy radi obyčajné nátierky, neštítite sa použiť maslo, ani nezatracujete tavený syr v črievku? Pochutnajte si na klasike a majte krásne rána 🙂

Shutterstock

Vajíčková

Potrebujeme:

4 vajcia uvarené na tvrdo, 1 tavený syr v črievku, 1 čajová lyžička horčice, 1 polievková lyžica zmäknutého masla, trocha soli

Postup:

Vajcia nakrájame na drobno a dobre zmiešame s taveným syrom, horčicou, maslom a soľou.

Tip: vajíčková nátierka vynikne, ak na chlebík dáme aj plátok tvrdého syra a šunkovej salámy.

Nivová

Potrebujeme:

100 g masla, 100 g mäkkého tvarohu, 200 g nivy, čajová lyžička nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

Maslo s tvarohom vymiešame do hladka, pridáme nastrúhaný syr, soľ a petržlenovú vňať. Nátierka je vhodná na hrianky.

Bryndzová

Potrebujeme:

100 g bryndze, 50 g masla, 1/2 dl šľahačkovej smotany, soľ, 1 polievková lyžica nadrobno posekanej petržlenovej vňate

Postup:

Všetko jemne s ušľahanou šľahačkou vymiešame. A môžeme natierať na pečivo.

Šunková

Potrebujeme:

100 g šunky, 50 g masla, soľ, 2 na tvrdo uvarené vajíčka, 1 malá zaváraná uhorka, muškátový oriešok, 1 polievková lyžica bieleho jogurtu

Postup:

Nakrájanú na jemno šunku a vajíčko zmiešame s ostatnými surovinami. Dochutíme soľou a strúhaným muškátovým orieškom. Necháme stuhnúť asi 15 minút.

Cesnaková

Potrebujeme:

100 g taveného syra, 2 vajcia uvarené natvrdo, 60 g masla, 20 g cesnaku, soľ, pažítka, 1/4 citrónu

Postup:

Tavený syr rozotrieme, pridáme jemne nastrúhané vajcia, zmäknuté maslo, cesnak rozotretý so soľou  a vymiešame.

Tuniaková

Potrebujeme:

1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, 80 g masla, 1 sterilizovaná uhorka, 20 g cibule, soľ, mleté biele korenie, citrónová šťava.

Postup:

Tuniaka precedíme. Uhorku nakrájame na drobno. Cibuľu nakrájame na drobno a krátko zavaríme. Všetky ingrediencie dobre premiešame a ochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (4 hlasov, priemerne: 3,80 z 5)
Loading...
Author image

Anna Veselá

články autora...

Pridaj komentár