Vyskúšajte recepty z Mlynčeku

redakcia 0

Marinovaný dunajský kapor

Kapra obalíme v koreninách podľa vlastnej chuti, v hladkej múke, vo vajíčku a strúhanke.

Vypražíme na oleji a necháme vychladnúť.

Marinádu uvaríme z 200 ml bieleho vína, 200 ml vody, jednej na plátky nakrájanej cibule, 4 kyslých uhoriek, bobkového listu, čierneho korenia, tymiánu a prevaríme tri minúty.

Studeného kapra prelejeme vychladnutým nálevom a necháme odležať v chladničke.

Kapra podávame posypaného nakrájanou kôprovou, petržlenovou vňaťou a pažítkou s čerstvým chlebom alebo pečivom.

Šajtľava

100 gramov čerstvej kapusty a zemiakov varíme v osolenej vode, spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou a jednou čajovou lyžičkou drvenej rasce do polomäkka.

Pridáme zásmažku z jednej polievkovej lyžice oleja, nastrúhanej mrkvy, pol polievkovej lyžice hladkej múky, a prevaríme ešte 10 minút.

Cesto na žobrácke tašky pripravíme z jedného vajcia, 50 gramov hladkej múky, a 50 gramov hladkej tmavej múky. Rozvaľkáme, posypeme 2 lyžicami na masti opraženej krupice, petržlenovou vňaťou, zarolujeme, a nakrájame cestoviny dlhé asi 3 centimetre, a zavaríme do polievky.

Polievku podávame v miske s cestovinou a dochutenou petržlenovou vňaťou.  

Pitnerbáčiho pečienka

300 gramov kuracej pečene posypeme zmesou majoránky, saturejky, tymiánu a bazalky, každý kúsok zabalíme do slaninky, a napicháme na ihly.

Pečieme na oleji za stáleho obracania asi 8 minút. Na záver osolíme.

Nakrájame dve väčšie cibule, 150 gramov kyslých uhoriek na tenké plátky, a zmiešame so semienkami rozdrvenej horčice a koriandru. Pridáme čerstvú petržlenovú vňať.

Pečivo prekrojíme, a opečieme na grilovacej panvici, na ktorej sme pripravili špízy.

Pečienky stiahneme z ihly, podávame v pečive, dochutené cibuľkou, uhorkou a čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť! 

Poľovnícke kuracie stehienka na sedliackom chlebe s brokolicou

V miske zmiešame 50 ml vínneho octu, 50 ml vody a 1 čajovú lyžičku jemne nakrájaného rozmarínu. Pridáme soľ a korenie.

4 kuracie stehienka opečieme na olivovom oleji do zlatistá a necháme dopiecť v rúre pri teplote 180 stupňov asi 15 až 20 minút.

Na olivovom oleji opečieme 100 g na kocky nakrájaného bieleho chleba spolu s 1 nakrájanou čili papričkou do zlatista.

Medzitým povaríme 400 g brokolice v osolenej vode a pridáme k nej asi 100 g hrášku. Celkovo varíme 8 minút. Brokolicu a hrášok pridáme k opečenému chlebu, premiešame a krátko spolu podusíme.

Kuracie stehná prelejeme octovou zálievkou a za neustáleho miešania zredukujeme šťavu.

Stehná podávame na horúcej brokolici poliatej zredukovanou šťavou.

 

Mandľová torta s jahodovou penou

Na mandľovú tortu budete potrebovať:

120 gramov krupicového cukru, 7 žĺtkov, jedno vajíčko, 210 gramov na jemno namletých mandlí, 7 bielkov ušľahaných do tuha, 40 gramov rozpusteného a vychladnutého masla.

Na jahodovú penu budete potrebovať:

250 mililitrov smotany na šľahanie, semienka z jedného vanilkového lusku, 450 gramov jahôd, 120 gramov cukru.

Rúru predhrejte na 180 stupňov.

V miske elektrickým šľahačom zmixujte cukor a žĺtky aspoň 15 minút. Zľahka vmiešajte mleté mandle a nakoniec ušľahané bielky, a vychladnuté maslo. Cesto nalejte do tortovej formy a pečte asi 40 minút.

Tortu po upečení nechajte úplne vychladnúť, a potom ju rozrežte na tri časti.

Smotanu s cukrom a semienka z vanilkového lusku ušľahajte do tuha. Prvý korpus potrite smotanou a posypte nakrájanými jahodami. Priklopte druhým korpusom, a postup opakujte. Potom zmesou potrite celú tortu, a ozdobte čerstvými jahodami.

Želáme Vám príjemné varenie a dobrú chuť!

Zdroj: Mlynček na recepty, TV Paprika

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár