Šéfkuchári na grile alebo grilovacie tipy top kuchárov

PR 0

Grilovanie je prioritne mužskou záležitosťou. K rozpálenému grilu sa radi postavia aj muži, ktorí sa v kuchyni do varenia nehrnú. A to aj napriek tomu, že grilovačka už dávno nie je len o šťavnatom steaku, ale aj o grilovanej zelenine, hríboch, syre či dokonca o grilovanom ovocí.

Ingimage

Pre všetkých grilmajstrov pripravila Palma vynikajúcich pomocníkov, ktorí marinovanie, grilovanie, ale aj dochucovanie šalátov či prípravu dipov a dresingov uľahčia. Výberové repkové oleje Raciol s bylinkami, s rôznymi chuťami, môžeme využiť na prípravu teplých i studených jedál. Ocenili ich aj známi šéfkuchári, ktorí v lete radi grilujú. Inšpirujte sa ich tipmi!

Šéfkuchár Vojtech Artz:      

  • Raciol s citrónom a bazalkou je výbornou voľbou na záverečné dochutenie rýb a plodov mora. Čerstvo upravenú ešte horúcu rybu pokvapkáme týmto repkovým olejom a jeho svieža chuť sa dokonale rozvinie.
  • Máte radi netradičné kombinácie? Vanilkovú alebo domácu bazalkovú zmrzlinu pokvapkáme repkovým olejom s citrónom a bazalkou, pridáme štipku morskej soli a servírujeme. Zvláštna kombinácia? Ochutnajte!
  • Dezert trochu inak – kúsky vodného melóna, jahôd a čučoriedky pokvapkáme citrónom a citrónovo-bazalkovým olejom a jemne premiešame. 
  • Grilovaná zelenina by nemala v menu chýbať. Rôzne druhy zeleniny samostatne ugrilujeme (farebné papriky, cuketu, baklažán), hotové premiešame v mise s olejom Raciol paradajky, cesnak, bazalka a osolíme morskou soľou.

Šéfkuchár Vladimír Morochovič:

  • Keď mám poruke repkový olej Raciol s citrónom a bazalkou,  zvádza ma grilovať  ryby alebo dary mora. Napríklad pstruha. Ak si chceme vychutnať kožu, oškrabeme rybu jemnou drátenkou pod  tečúcou vodou a potom ju šikmo narežeme. Chuť oleja, kuchársky povedané, ešte „vypeckujeme“ šťavou vytlačenou z jedného  citrónu, pridáme štipku soli a štipku cukru a šľaháme spolu s olejom ako pri majonéze. Vznikne hustá emulzia, ktorá výborne ochutí grilované ryby, ale i zeleninový šalát.
  • A teraz tip pre tých, ktorí majú radi niečo pikantnejšie. Kúsky kuracích pŕs vymiešame s najemno  nakrájanými sušenými paradajkami a pridáme výberový olej Raciol s chilli, paradajkami a bazalkou. Marinujeme v chladničke prikryté asi 12 hodín. Potom mäso  vyberieme z chladničky a ugrilujeme dozlatista.   
  • Bazalka je fenomén ktorý netreba osobitne predstavovať a v spojitosti s kvalitným repkovým olejom vzniká chuťový vnem, ktorý vynikne na hotovej čerstvo upečenej pizzi, cestovinách ale aj listových šalátoch a výborne ich dochutí.

Šéfkuchár Gabriel Kocák:

  • Olej Raciol bazalka odporúčam využiť na marinovanie a prípravu rýb na grile – keď budete piecť ryby v papieri na pečenie, pekne sa rozvinie aróma a chuť oleja i samotnej ryby. Výborne sa tiež hodí na prípravu dresingov, ochutenie zeleninových i majonézových šalátov.
  • Na prípravu domácej majonézy či rôznych dipov je vhodný Raciol chilli,  paradajky, bazalka.  Odporúčam  tiež pripraviť si maslo parfumované týmto olejom (maslo vymiešame s olejom) ku grilovanému steaku alebo pečenej bagetke. S bylinkovým olejom určite môžete potrieť rajčiny, ktoré budete grilovať.
  • Gurmánskym zážitkom bude kvalitný kozí syr marinovaný olejom Raciol s paradajkami, cesnakom a bazalkou  a upečený v papieri na pečenie..
  • Bylinkový olej Raciol s citrónom a bazalkou je výborný na marinovanie, potrite s ním hotovú ugrilovanú rybu. Výborný je na prípravu majonéz, dipov a dochutenie šalátov – osobne odporúčam na uhorkový šalát s čerstvou vanilkou.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár