Z obchodov stiahli orieškovú Milku. Našli v nej škodlivú látku

redakcia 0

S orieškovou Milkou v Mikulášskych balíčkoch opatrne. Výrobca sťahuje z trhu konkrétnu šaržu, ktorú neodporúča jesť. 

Foto: mynewdesk.com

Spoločnosti Mondelez Czech Republic a Mondelez Slovakia oznámili stiahnutie produktu Milka Hazelnut 100 g z Českej republiky a Slovenska.

Stiahnutiu čokolády predchádzalo nahlásenie o nájdení „zásaditej látky v pevnom skupenstve produktu“.

Hoci výrobca neuviedol o akú škodlivú látku ide, upozorňuje na zdravotné riziko po konzumácii. Potvrdil aj, že zistená látka sa nepoužíva v továrni, kde sa čokolády vyrábajú.

Ide o mliečnu čokoládu s drvenými orieškami, ktorá je označená výrobnou šaržou OOA0663132 s dátumom spotreby 5. mája 2017.

„Spoločnosť je presvedčená o bezpečnosti svojich výrobkov a k stiahnutiu pristupuje z preventívnych dôvodov s cieľom zachovať vysokú dôveru spotrebiteľov k svojim značkám,“ uviedli vo vyhlásení pre médiá. „Žiadny iný produkt značky Milka nie je dotknutý,“ vyhlásila spoločnosť Mondelez.

Rovnako potvrdili, že momentálne prebieha vyšetrovanie incidentu a podnikli bezprostredné kroky, aby sa zabránilo akémukoľvek ohrozeniu spotrebiteľov.

Z obchodných sietí už výrobca čokoládu stiahol. Zákazníci, ktorí túto konkrétnu čokoládu majú doma by ju nemali konzumovať a mali by ju vrátiť do obchodu, kde ju kúpili.  Pre viac informácií môžu kontaktovať  infolinku –  0800 611 411, v pracovné dni od 8 do 17 hodiny.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár