Voštinár lietal vzduchom

TS 0

Cez víkend sa v Hniezdnom na východnom Slovensku konal NestvilleOpenDay. Udalosť prilákala do areálu expozície tradičných ľudových remesiel a liehovarníctva tisícky návštevníkov. Pod taktovkou moderátora Vlada Voštinára sa v sobotu uskutočnil koncert známych slovenských kapiel, medzinárodná silácka súťaž NestvilleStrong man, veľkolepý ohňostroj zladený s hudbou. Nechýbali atrakcie, samostatný program pre deti a ochutnávka toho najlepšieho zo severného Spiša. 

Európsky pohár národov NestvilleStrong Man

si odnieslo slovenské družstvo z Levíc, ktoré v šiestich disciplínach získalo najviac bodov. 18 pretekárov zo štyroch krajín bojovalo v trojčlenných družstvách v súťaži, ktorá sa koná len raz do roka, vždy v inej krajine. Súbojov sa zúčastnila elita tohto športu. Slovensko zastupoval aj Igor Petrík, v súčasnosti najsilnejší muž Slovenska, Branislav Golier, šesťnásobný držiteľ titulu Najsilnejší Slovák a 9. najsilnejší muž svetovej Ligy majstrov v roku 2011. František Piroš, slovenský držiteľ rekordu v tlaku klady a v súčasnosti zaradený do svetovej Championsleague, prekonal na pretekoch slovenský rekord. Za jednu minútu šesťkrát dvihol nad hlavu betónovú guľu s hmotnosťou 100kg.

Moderátor NestvilleOpenDay Vlado Voštinár neodolal a skúsil dvihnúť jeden z dvoch kameňov, s ktorými súťažiaci v štafetovej disciplíne prekonávali vzdialenosť za čo najkratší čas. Strongmani ho odmenili za jeho pokus dvihli moderátora nad hlavy. Adrenalín, ktorý mu dodali siláci, Voštinár využil zas v dvihnutí zástupcu Slovenskej asociácie silných mužov.

Obec Hniezdne na severnom Spiši zažila deň, aký sa neopakuje. Expozícia tradičných remesiel a liehovarníctva Nestville Park oslavovala tretie narodeniny naozaj vo veľkom štýle. 9 tisíc návštevníkov si prišlo pozrieť nielen unikátny NestvillePark, súťaž silákov, ale vychutnať si aj koncertné vystúpenia KmeťoBandu, Petra Cmoríka, Polemicu, IMT Smile, Bacila a Ragbyho, TheCellmates, a kapely Diplomatic Immunity zloženej z viacerých veľvyslancov pôsobiacich na Slovensku.

Deň otvorených dverí expozície tradičných remesiel a liehovarníctva Nestville Park sa konal po dvoch rokoch od jeho otvorenia. Za 24 mesiacov existencie privítal viac ako 25 tisíc turistov z celého sveta. Expozícia predstavuje život ľudí v regióne od 13. storočia po súčasnosť, na Slovensku veľmi netradičnou formou, ale so svetovými parametrami. V Parku je najväčší vyrezávaný obraz v Európe, na stavbu a výzdobu expozície bol použitý tatranský pieskovec, či drevo typické pre túto lokalitu – smrek a jedľa. Neďaleko bol nájdený najstarší zachovaný liehovar zo 17. storočia, preto aj záver prehliadky pod najväčším vyrezávaným obrazom Európy ponúka dospelým návštevníkom ochutnávku prvej Slovenskej whisky, vyrobenej priamo v Hniezdnom.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár