V pondelok 8.2. začína Národný týždeň manželstva

ts 0

Už o pár dní je tu Valentín, čo sa už niekoľko rokov aj na Slovensku spája s kampaňou na podporu manželstva s názvom Národný týždeň manželstva (NTM).

Tradičný týždeň, venovaný manželstvu sa tento rok uskutoční od 8. do 14. februára. 

 

The Marriage Week prišiel z Anglicka

Jeho história sa začala v Anglicku v roku 1997 a postupne sa rozšíril na všetky kontinenty. Angličan Richard Kane, zakladateľ celosvetového hnutia The Marriage Week, je známy ako zástanca podpory manželstva v spoločnosti a často sa stretáva so špičkovými politikmi v Londýne, Bruseli či Berlíne.

Každý rok iné téma

Každý rok iná téma, ktorá podčiarkuje pestrosť manželského spolužitia. Témou tohto ročníka je: RECEPT NA DOBRÉ MANŽELSTVO. 

Šiesty ročník NTM na Slovensku, ako už jeho téma napovedá, sa bude niesť v znamení dobrých vecí. Hovorí sa, že „láska ide cez žalúdok“, preto sa organizátori pokúsili spojiť LÁSKU, ktorá jednoznačne k manželstvu patrí, s dobrým jedlom a maškrtkami (ktoré tú lásku môžu ešte zvýrazniť).

Bude to však nielen o receptoch. NTM bude aj tento rok oslavou vernosti, lásky a vzájomnej pozornosti, ktoré sú základnými atribútmi každého dobrého manželstva. 

 

O peknom vzťahu, ktorý vydrží celý život…

NTM prináša impulzy k zamysleniu, ako uskutočniť sen o peknom vzťahu, ktorý vydrží svieži a vitálny po celý život. Svoj recept na dobré manželstvo prezradili aj manželia Králikovci, ktorí sú tvárami tohtoročnej kampane.

Manželia Králikovci :

Michaela je slovenskou „masterchef“ za rok 2012 a spolu s manželom Lukášom podnikajú v gastronómii. A ako znie ten ich recept?

„Okrem manželov, rodičov, spolubývajúcich a manažérov spoločnej domácnosti … byť si navzájom PRIATEĽMI“.

Viac na www.ntm.sk 

(Dá sa tam nájsť aj Miškin recept na špeciálny večer pre manželov počas valentínskeho týždňa).

 

Podujatia v našich mestách a dedinkách 

Národný týždeň manželstva prinesie podujatia v najväčších mestách i v malých obciach. V niektorých z nich záštitu nad týždňom manželstva prevzali primátori a starostovia, napríklad v Banskej Bystrici, Prešove či Nových Zámkoch.

Organizátori pripravili pestrý program, ako tanečné večery, semináre o manželstve, večery pri sviečkach i športové popoludnia. Mnohí podnikatelia poskytujú počas tohto týždňa zľavy a špeciálne akcie pre manželské páry, príkladom je Slovenská filharmónia v Bratislave, Hotel Grand v Nových Zámkoch, Hotel pod hradom v Trenčíne, Hvezdáreň a planetárium v Prešove či voucher na víkend pre manželov od neziskovky Naše manželstvo. 

Viac sa o podujatiach a zľavách možno dozvedieť na internetovej stránke  https://www.ntm.sk/regiony 

 

Týždeň manželstva. Myslime na seba viac. 

Valentín je synonymom romantiky a týždeň manželstva sa jej určite vyhýbať nebude, rovnako ako priateľstvu, komunikácii, odpusteniu či radosti, ktoré by v manželstve nemali chýbať. 

Okrem celonárodných a regionálnych akcií si Národný týždeň manželstva dáva za cieľ povzbudiť manželov k tomu, aby si počas tohto týždňa na seba našli viac času, venovali sa jeden druhému, niečo spolu podnikli a obnovili svoj vzťah.

Viac na www.ntm.sk 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (3 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár