Učiteľ nie je Google 4 – najväčšia konferencia pre učiteľov

Nataša Navrátilová 0

Aktuálne témy z oblasti školstva na Slovensku. Trendy vo vzdelávaní zo zahraničia. Bohatý odborný program s viac ako 40 rôznymi aktivitami.

Renomovaní lektori zo Slovenska, ale aj zahraničia. A k tomu takmer 500 pedagógov z celého Slovenska.

6. ročník medzinárodnej odbornej konferencie pre pedagógov – Učiteľ nie je Google 4, ktorú opäť organizuje odborné nakladateľstvo RAABE Slovensko.

Odborným garantom tohtoročného podujatia je Pedagogická fakulta Trnavskej univerzity v Trnave, spoluorganizátorom Veľvyslanectvo Írska v Bratislave.

Pozvanie na konferenciu RAABE prijal aj John Halligan, írsky minister pre odborné vzdelávanie, zručnosti a inovácie.

15. – 16. júna 2017 v  Senci

Konferencia sa bude tento rok konať v dňoch 15. – 16. júna 2017 v Hoteli SENEC**** v Senci.

Je určená pre všetkých pedagógov, ktorým záleží na zvyšovaní kvality vzdelávania na Slovensku, pričom v bohatom programe si nájde každý niečo to svoje:

ako riaditeľ či zástupca školy, tak aj učiteľka v materskej škole, ale napríklad aj učiteľ matematiky, techniky, prírodovedy… Na jednotlivých vzdelávacích aktivitách odznejú nové informácie k aktuálnym témam, inšpirácie na rozvoj školstva a vzdelávania do budúcnosti, príklady dobrej praxe, a, samozrejme, chýbať nebudú ani inovácie v školskom prostredí.

Bohatý odborný aj sprievodný program

Odborný program tohtoročnej konferencie organizátori vystavali na troch nosných tematických pilieroch:

1. Kultúra, spoločnosť, náboženstvo a vzdelávanie

Inakosť determinuje vzdelávanie. Európa sa radikálne mení. Ako reaguje školstvo?

2. Vzdelávanie 5.0.

Kritická analýza prínosu digitálnych technológií. Ako je možné spolufungovať vo svete sietí?

3. Rovnosť a nerovnosť šancí vo vzdelávaní

Vzdelávanie v medzinárodnom kontexte. Ako vytvoriť optimálnu vzdelávaciu klímu v škole?

Chcete vidieť atmosféru z minulého roku?

Účastníkov konferencie čaká dvojdňový maratón odborných prednášok, seminárov, workshopov, okrúhlych stolov, ale môžu sa tešiť aj na moderovanú diskusiu, koučovaciu zónu a tréningy, ktoré sa v programe konferencie minulý rok tešili veľkej obľube zo strany účastníkov.

„Každý rok je pre nás ako organizátora veľkou výzvou, aby sme učiteľom a riaditeľom škôl ponúkli kvalitný program, priniesli množstvo nových poznatkov aj inšpirácií k ich neľahkej práci a tiež nové formáty. V tomto duchu sa budeme snažiť aj tento rok nesklamať ich očakávania a opäť máme v pláne posunúť v organizácii konferencie latku o kúsok vyššie,“

povedala Mgr. Mira Schrimpelová, konateľka odborného nakladateľstva RAABE Slovensko.

Priebežne aktualizovaný prehľad tohtoročných tém nájdete TU.

Integrácia utečencov v školách, efektívna spolupráca zriaďovateľa a školy, finančná kontrola v školách, deti so ŠVVP, renesancia vo vzdelávacej oblasti Človek a svet práce, adaptívne učenie, vzdelávanie dvojročných, verejné obstarávanie v školách, inovatívny prístup k prírodným vedám – to je len zopár tém, ktoré v Senci tento rok odznejú.

Účasť takmer 40 renomovaných slovenských lektorov spolu so zahraničnými prednášajúcimi z Írska, Českej republiky, Nemecka, Švajčiarska a Indonézie je prísľubom naozaj kvalitného odborného programu.

„Učitelia, ktorí na naše konferencie chodia pravidelne, už vedia, že program dvojdňového podujatia si vďaka rozmanitosti formátov aj tém môžu prispôsobiť podľa vlastných preferencií, podľa ich odbornosti aj potrieb. Príjemnú atmosféru dotvoria aj tento rok známi moderátori a účastníkov čaká aj zaujímavý večerný program v štýle garden party priamo na brehu jazera,“

povedala Mira Schrimpelová.

Kto všetko príde?

Za všetkých prednášajúcich spomeňme aspoň zopár mien:

Ing. Jarmila Belešová; PhDr. Václav Trojan, Ph.D..; Mgr. Irena Trojanová, Ph.D.; Christopher Eichhorn, prof. PhDr. Branislav Pupala, CSc.; Mgr. Katarína Tamášová Karácsonyová, ale aj mnoho ďalších erudovaných odborníkov.

„Veríme, že pedagógovia počas konferencie strávia dva príjemné a inšpiratívne dni a využijú túto príležitosť nielen na načerpanie nových informácií o trendoch v zahraničí, ale aj na diskusiu a výmenu názorov s kolegami,“ povedala Mira Schrimpelová.

Profily tohtoročných lektorov si môžete pozrieť TU.

Záujemcovia sa môžu prihlasovať TU.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 3,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár