Staroveký Rím a boje gladiátorov len kúsok za hranicou.

Beata Havranová 0

Už v minulých rokoch bolo mesto Carnuntum dejiskom jedinečných gladiátorských zápasov. 

Bojovníci sa 21. & 22. augusta vrátia späť, autentickejší a zápasy napínavejšie než kedykoľvek predtým! Brnenie aj výzbroj sú prepracované do posledného detailu. 

Mimoriadnym vrcholom každého predstavenia je vzrušujúci „Boj na moste“ medzi gladiátormi hodnosti secutor a retiarius, ktorý sa koná na drevenej rampe skonštruovanej špeciálne pre túto príležitosť. Presne ako v starom Ríme budú v amfiteátri v Bad Deutsch-Altenburg umelecké výkony sprevádzať hudobné nástroje zrekonštruované prísne podľa originálu. 

Gladiátorske boje boli jedným zo základných prvkov rímskej kultúry. Pôvodom zo súčasti etruského kultu mŕtvych sa za čias Rimanov pretransformovali na jedno z najkrvavejších divadiel, ktoré zásadne formovali naše vnímanie antiky. 

Aj v Carnuntum bojovali gladiátori pred osemtisícovým publikom na život a na smrť. Boje zachytili inak ako masové zabijácke scény z filmov. V Carnuntum uvidíte bojovať dvojice podľa presných pravidiel a bojovníkov rozdelených podľa typu zbrane. Vodcom gladiátorov, ktorí proti sebe nastúpia, je Dr. Marcus Junkelmann. Presne podľa antických predlôh so svojimi mužmi zrekonštruoval parádne brnenie a doslova vyšperkoval bojové techniky. 

Otvorenie bojov sa začína takzvanou pompou – slávnostným nástupom gladiátorov do arény za zvukov rímskej hudby a v sprievode tanečníc. Pred samotným začiatkom bojov sa v súlade s tisíc rokov starou tradíciou zvoláva bohyňa-ochrankyňa Nemesis. Až potom nastúpia proti sebe jednotliví bojovníci rozličných techník. 

Boje sprevádzajú autentické dychové nástroje ako aj vodný organ. Po napínavom zápolení je už za arénou pripravená takzvaná taberna romana – malé občerstvenie z jedál a nápojov pre posilnenie tela divákov.

Len  21. augusta: Dopravte sa ku gladiátorom v Carnuntum štýlovo presne ako rímsky cisár na lodi!

V spolupráci so spoločnosťou DDSG ponúkame vzrušujúci celodenný výlet loďou z Viedne. Bližšie informácie:

https://www.ddsg-blue-danube.at/deutsch/html/d_tagaus_carn.asp

 Termíny:         21. & 22. august

  • Čas:                predstavenia vždy o 14:00 & 16:00 hod.
  • Miesto:            Amphitheater Bad Deutsch-Altenburg
  • Cena:             základný € 13,- / zľavn.. € 11,- / deti 6-14 r. € 8,- 

Ponuka pre rodiny: vstup zdarma pre všetky deti do 6 rokov v sprieovde aspoň jedného rodiča

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár