Špeciálne fitko pre unavených rodičov – poďte si schrupnúť

saša/redakcia 0

Ponuka, ktorá sa ťažko odmieta. S unikátnym nápadom prišla sieť fitnes centier v Anglicku. Fitká sú určené špeciálne pre unavených rodičov.

twitter

Spoločnosť David Lloyd Clubs sa stala prvou britskou fitness značkou, ktorá ponúkla „cvičenie“, zamerané na vyčerpaných rodičov. Nejde o cvičenie v pravom slova zmysle, keďže hlavnou náplňou hodiny je spánok.

Hodina s názvom „Napercise“ je vedecky navrhnutá tak, aby oživila myseľ a zlepšila náladu. Jednoducho povedané – rodičia si prídu oddýchnuť a zdriemnuť. 

Dôvod zriadenia takejto aktivity sa zrodil ako myšlienka v nádväznosti na výskum, ktorý prebehol medzi klientami fitnescentier – rodičmi. Odhalil  totiž „únavovú epidémiu“.

Až 86% rodičov vo svojich odpovediach pripustilo, že trpí únavou, pričom 26% pravidelne spí menej ako 5 hodín za noc. 19% unavených rodičov priznalo, že v práci driemu, 11% zadriemalo pri jazde autom a 5% zabudlo zobrať svoje dieťa zo školy.

twitter

 

Ako to funguje?

Pri príchode do štúdia je pripravená krátka 15-minútová rozcvička – strečing a naťahovanie a potom na klientov namiesto cvičebných strojov čakajú lôžka.

Nasledujúcich 45-minút je vyhradených pre spánok. Príjemná relaxačná hudba a nízka teplota v štúdiu majú zabezpečiť dokonalý oddych (ale aj spaľovanie kalóríí). 

Projekt je zatiaľ v testovacej fáze, pravdepodobne si však svojich fanúšikov nájde.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár