Slováci vymysleli jedinečnú hračku s rozšírenou realitou

PR 0

Minimani je prvá hračka na slovenskom trhu s rozšírenou realitou určená pre deti už od dvoch rokov. Život jej vdýchli mladí slovenskí tvorcovia, ktorí spojili aplikáciu s knižkou a penovou hračkou.

Minimani je prvá hračka na slovenskom trhu s rozšírenou realitou. Slovenskí tvorcovia ju nadizajnovali už pre deti od dvoch rokov. Je navrhnutá tak, aby nielen zabávala, ale aj vzdelávala.

S pomocou Minimanov sa môžu deti od útleho detstva učiť spoznávať farby a vďaka veršovankám v penových knižkách si môžu cibriť pamäť.

Logické hry im pomôžu rozvíjať myslenie a získajú prvé vedomosti o ekológií a ochrane životného prostredia.

V jednom balení nájde zákazník penovú hračku, ilustrovanú knižku a kód na stiahnutie mobilnej aplikácie, ktorá je zameraná na jedného z piatich Minimanov: opicu, krokodíla, tigra, slona alebo pandu.

Na tvorbe hračky pracoval tím vývojárov v spolupráci so psychológmi a pedagógmi tak, aby hračka napomáhala zdravému vývoju detí.

Používanie smartfónov a tabletov je dnes bežné nielen pre dospelých ľudí, ale aj pre deti. Prvý kontakt s týmito zariadeniami majú deti už v ranom detstve. Vývoj v oblasti hračiek reaguje na túto skutočnosť a slovenskí tvorcovia dnes prichádzajú s hračkou, ktorá prenáša deti do tzv. rozšírenej reality vďaka smartfónu či tabletu.

Bezpečná hračka

„Od začiatku sme dbali na to, aby bola hračka v prvom rade bezpečná, nakoľko si uvedomujeme, že je určená pre malé deti. Je plne certifikovaná a spĺňa aj tie najprísnejšie európske normy. Je príjemná na dotyk, vode odolná, mäkká a zároveň pevná, prípadný pád jej nijako neublíži. Druhým aspektom, na ktorý sme pri vývoji prihliadali, bola jej užitočnosť. Sme presvedčení, že hračka výrazne pomôže rozvíjať u detí potrebné znalosti. Zabaví, poučí a čo je dôležité, vzdeláva,” hovorí Marián Bayer, tvorca inteligentnej hračky Minimani.

Jedno balenie v sebe obsahuje veršovanú knižku, penovú hračku a kód na stiahnutie mobilnej aplikácie.

Na knižke sa autorsky spolupodieľala známa slovenská rozhlasová moderátorka a autorka viacerých kníh, Bibiana Ondrejková.

“Táto práca bola pre mňa v mnohom inšpiratívna. Musela som vo veršoch vidieť predovšetkým malé detičky, ktorým budú z knižky čítať ich rodičia či starí rodičia. Verím, že veršovanky sú dostatočne chytľavé a deti sa ich rýchlo naučia. Zároveň majú v sebe zašifrované aj poučenie,” hovorí Bibiana Ondrejková.

V dnešnej dobe je úplne prirodzené, že aj malé deti siahajú po moderných technológiách. Zoznamujú sa s nimi veľmi rýchlo a v predškolskom veku ich vedia ovládať na primeranej úrovni.

Vývoj hračiek reaguje na túto skutočnosť a prispôsobuje trendy moderným technológiám, ktoré vedia byť užitočným pomocníkom.

„Aplikácie v tabletoch či mobilných telefónoch dnes skutočne môžeme vnímať ako prostriedky, ktoré vedia pozitívne ovplyvniť psychomotorický vývoj detí. Vedia rozvíjať ich fantáziu, logické myslenie, kreativitu,“ hovorí psychologička Mária Tóthová Šimčáková.

Aplikácia, ktorá je súčasťou každej hračky Minimani prostredníctvom unikátneho kódu na stiahnutie cez Google Play a App Store, ponúka hneď niekoľko možností. Pexeso, puzzle a hry sú zamerané na rozvoj logického myslenia detí.

Bludisko rozvíja pamäťové schopnosti a priestorovú orientáciu. Deti sa pomocou aplikácie naučia tiež rozoznávať farby, omaľovánka podporuje ich kreativitu či jemnú motoriku, ale aj hudobné nadanie.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár