Silné matky

Ľudia ľuďom 0

Portál ĽudiaĽuďom.sk spúšťa pri príležitosti Dňa matiek špeciálnu stránku, ktorou chce upozorniť na príbehy slovenských matiek v nezávideniahodnej situácii

„Zmierená s tým nie som. Neviem, či sa dá zmieriť s postihnutím dieťaťa, ale nehľadám už odpovede na otázky prečo, prečo práve ja,“ hovorí Mária Šárossyová, ktorá je matkou dvoch postihnutých detí, 11-ročného Braňka a 5-ročnej Zorky. Ako dodáva, už vyše desaťročie má pocit, že je neustále nevyspaná, pretože načúva dychu svojich detí.

„Nevedela som, že to bude také ťažké. Manžel sa s tým možno dodnes nezmieril, ja už som sa vyrovnala s tým, že mám postihnuté dieťa. Ale nevymenila som ho za nič na svete,“ dodáva Martina Habočíková, v ktorej náručí neposedne poskakuje malý Alex.

Čím žijú matky ťažko chorých a postihnutých detí? Ako sa zmenil ich život? Svoju kariéru zvyčajne  vymenili za nonstop starostlivosť o dieťa a bez podpory rodiny by to určite nezvládli. Mnohé z nich navyše musia bojovať aj s neutešenou finančnou situáciou. Denne sa pozerať na svoje deti a uvedomovať si, že nemajú peniaze na ich liečbu a rehabilitácie.

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk spustil pri príležitosti Dňa matiek špeciálnu stránku SilneMatky.LudiaLudom.sk

V krátkom videofilme rozprávajú matky veľmi úprimne o svojich pocitoch, keď sa dozvedeli o tom, že ich bábätká nie sú v úplnom poriadku. Hovoria o svojich rodinách a o tom, ako to zasiahlo ich životy.

Súčasťou stránky je aj zoznam výziev, ktorými sa matky z celého Slovenska obracajú na darcov, aby im prispeli na liečbu ich detí. Tieto výzvy môžu návštevníci veľmi jednoducho podporiť predovšetkým prostredníctvom platby kartou alebo cez internetbanking. Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk umožňuje bezplatne uverejniť takéto žiadosti o podporu, pričom z darovaných financií si nestrháva žiadne poplatky, celý dar ide príjemcom. Navyše proces prebieha maximálne transparentne na internete, kde sa online zobrazujú odoslané dary a tak je aj pod prísnou kontrolou verejnosti.

Portál ĽudiaĽuďom.sk založili správca národnej domény SK-NIC, a. s. a Centrum pre filantropiu, n. o.

Mediálnymi partnermi projektu Silné matky sú aj televízia TA3 a portál www.rodinka.sk.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (5 hlasov, priemerne: 4,20 z 5)
Loading...

Pridaj komentár