Shakira a Gerard Piqué oslavujú blížiace sa narodenie svojho druhého syna

ts 0

NEW YORK/BARCELONA/BRATISLAVA, 19. január 2015 

Speváčka, skladateľka a vyslankyňa dobrej vôle UNICEF Shakira a futbalová hviezda FC Barcelona Gerard Piqué oslavujú blížiaci sa príchod svojho druhého dieťaťa rozšírením svojho originálneho konceptu „World Baby Shower“, aby podporili prácu UNICEF a pomohli najzraniteľnejším deťom sveta.

Po úspechu UNICEF Baby Shower (oslavy pri príležitosti narodenia dieťaťa) pre svojho prvorodeného syna Milana sa Shakira a Gerard rozhodli vytvoriť „shower“ zdieľateľnú pre všetkých budúcich rodičov v nádeji, že tak spolu pomôžu bábätkám a matkám, ktoré to najviac potrebujú.

„Teraz, keď sa každú chvíľu chystáme privítať naše druhé dieťa, chceme pomôcť ďalším deťom po celom svete, a prispieť tak k dlhodobému riešeniu situácie detí žijúcich v extrémnej chudobe zabezpečením dodávok, ktoré potrebujú na prežitie,“ hovorí Shakira.

„Radi by sme tiež vyzvali ďalších rodičov, aby urobili to isté,“ dodáva Shakira. „S explóziou sociálnych médií už nie sú celebrity jedinými, ktoré disponujú platformami schopnými osloviť širokú verejnosť. Boli by sme radi, aby táto myšlienka pokračovala aj dlho po tom, ako naša oslava skončí. Takže ich chceme vyzvať, aby zorganizovali vlastné „baby showers“ s UNICEF aj oni.“

Zdielajte svoju oslavu

Fanúšikovia dvojice v očakávaní sú pozvaní zdieľať svoju oslavu na špeciálnej stránke worldbabyshower.org. a prostredníctvom projektu UNICEF Darčeky pre život tak priamo pomôcť deťom v najchudobnejších a najodľahlejších kútoch sveta. 

„Každá žena, ktorá čaká dieťa, má moc využiť toto požehnanie, aby zachránila životy iným, menej šťastným deťom na svete. Ak by každá žena v očakávaní, ktorá organizuje oslavu narodenia svojho dieťaťa, zaradila do zoznamu darov niektorý z Darčekov pre život, spolu by sme zachránili stovky tisíc detí po celej zemeguli.“

Darčeky z World Baby Shower

Medzi 10 Darčekmi pre život, ktoré si fanúšikovia môžu zakúpiť ako súčasť „World Baby Shower“ je súprava na bezpečný pôrod, vakcíny proti osýpkam a detskej obrne, deky či detská váha. Nechýba ani futbalová lopta, ktorá ako symbol hry a športu má moc spoluvytvárať šťastné a zdravé detstvo, alebo rozprávková knižka, ktorá pomáha dieťa upokojiť, ale tiež podnietiť v ňom chuť čítať a učiť sa.

Prostredníctvom Shakirinho profilu na Twitteri si môžu fanúšikovia zakúpiť špeciálnu ďakovnú kartu do Shakiry a Gerarda. Každou zakúpenou kartou podporia život zachraňujúce vakcíny proti osýpkam.

 Shakira a Gerard vyzývajú ďalších rodičov v očakávaní svojich potomkov, aby vytvorili vlastné virtuálne „baby showers“, zapojili svoje rodiny a priateľov, a podporili tak prácu UNICEF pre deti. Stačí navštíviť worldbabyshower.org.

Čo je Baby Shower? 

Baby showers sú v mnohých krajinách populárne oslavy blížiaceho sa alebo čerstvého narodenia dieťaťa, pri ktorých sú mamičky obdarovávané. Prvá virtuálna „World Baby Shower“ (svetová oslava narodenia) slávneho páru na podporu misie UNICEF pre deti bola organizovaná 16.januára až 15.februára 2013 na oslavu  narodenia ich prvého syna Milana. Výsledkom bolo viac ako 80 000 detí zaočkovaných proti detskej obrne a distribúcia takmer 4 ton terapeutickej stravy pre deti trpiace podvýživou, približne 1 000 proti malarických moskytiér a takmer 200 000 balíčkov orálnej rehydratačnej soli. 

Dary pochádzajúce z „World Baby Shower“ majú potenciál zachrániť život matke a dieťaťu. Napriek obrovskému pokroku v súvislosti so znížením detskej úmrtnosti 6,3 milióna detí vo veku do 5 rokov  zomiera každý rok na následky chorôb, ktorým dokážeme predchádzať. Medzi nimi je 2,9 milióna novorodencov, ktorí zomierajú počas prvého mesiaca svojho života. A každý deň milióny žien rodia bez adekvátnych nástrojov, liekov či bez odbornej pomoci. 

Projekt UNICEF Darčeky pre život

je inovatívny projekt, ktorý dáva širokej verejnosti možnosť zakúpiť reálne život zachraňujúce produkty, ktoré sú distribuované priamo z centrálneho skladu UNICEF v Kodani alebo od jedného z mnohých dodávateľov do jednej z viac ako 150 krajín a území, kde UNICEF pomáha.

Pomôcť deťom zakúpením Darčekov pre život môžete aj na stránke UNICEF Slovensko: https://www.unicef.sk/darceky. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár