RODINKOVO zdolalo rekord v online fundraisingu!

Tomáš Macha 0

Ešte pred týždňom neziskovej organizácii Familiae Locum – Rodinkovo chýbalo 60-tisíc eur, aby mohli odkúpiť budovu, v ktorej doteraz pôsobili. Inak by museli priestory opustiť.

V priebehu ôsmych dní sa im cez darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk podarilo získať presne 464 darov, ktoré dokonca prevýšili požadovanú sumu a tak naplniť svoju túžbu. Vďaka tomuto nasadeniu navyše zlomili doterajšie rekordy v on-line fundraisingu na Slovensku. 

Miesto prijatia Rodinkovo vzniklo po inšpirácii podobným zariadením v Taliansku, ktoré pripravuje programy pre rodiny s deťmi z celého Talianska už viac ako 40 rokov. Atmosféra, ktorú pripravujú samotné rodiny iným rodinám, s možnosťou duchovnej služby vďaka stálej prítomnosti kňaza, nadchla aj skupinu ľudí na Slovensku, ktorí sa v roku 2012 rozhodli založiť neziskovú organizáciu Familiae Locum – Rodinkovo. 

Za ostatné dva roky navštívilo Rodinkovo množstvo rodín, pre ktoré sa stalo obľúbeným miestom na duchovnú obnovu, oddych v prírode, či stretnutia s ostatnými rodinami a zaujímavými hosťami.  Po dvoch rokoch existencie Rodinkova v prenajatej budove sa naskytla možnosť priestory kúpiť. Inak by ich museli opustiť. 

Osemdesiat percent z potrebnej sumy získala organizácia svojpomocne a zvyšnú čiastku, 60 tisíc eur, sa rozhodla získať prostredníctvom výzvy na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk. Túto nemalú sumu sa napokon podarilo získať za desať dní, čo činí nový rekord v online darcovstve, čo sa výšky sumy a rýchlosti jej vyzbierania týka. „Sme šťastní, že sa nám podarilo vyzbierať chýbajúcu sumu na kúpu Rodinkova – Domu prijatia pre rodiny. Prežívame veľkú vďačnosť voči každému jednému  darcovi. Od začiatku sme to prežívali ako úlohu, ktorá presahuje ľudské sily, preto sme vďační nášmu dobrému Bohu, že sa tak zázračne dotkol ľudských sŕdc. Okrem finančných príspevkov nám prichádzalo aj veľa povzbudivých SMS a emailov od ľudí, ktorí už Rodinkovo zažili aj osobne,“ povedal Roman Seko, duchovný správca Rodinkova, ktorý vyslovil želanie, aby Dom prijatia mohol slúžiť všetkým rodinám.

Ďakujeme aj portálu ĽudiaĽuďom.sk, ktorý celú zbierku zastrešoval a veľmi promptne aj previedol vyzbieranú sumu na účet Rodinkova, aby sme mohli zámer kúpy zrealizovať v stanovenom termíne. Verím, že Rodinkovo bude slúžiť mnohým rodinám, aby v ňom zažili krásne stretnutia, duchovnú posilu aj oddych a načerpali potrebné sily, aby mohli s odvahou prežívať veľké poslanie manželstva a rodičovstva,“ uzavrel. 

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk ponúka možnosť bezplatne osloviť darcov na webe ako fyzickým tak i právnickým osobám. Ich výzvu môžu podporiť najmä prostredníctvom elektronického bankovníctva, čiže cez internetbanking alebo z platobnej karty. Celkovo portál sprostredkoval už dary v súhrnnej výške viac ako 400-tisíc eur. Portál využívajú ľudia v núdzi, neziskové organizácie, nadácie, občianske iniciatívy, školy, samosprávy ale aj umelci či športovci. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (6 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár