Prídavky na deti sa zvýšia o dva centy

SITA 9

Prídavok na dieťa sa od začiatku tohto roka zvýši o dva centy na 22,01 eura.
Vyplýva to z opatrenia Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR (MPSVR), ktoré nadobudlo účinnosť od 1. januára 2011.
 
Podľa novely zákona o prídavku na dieťa, ktorú presadila ministerka práce a sociálnych vecí Viera Tomanová, sa totiž

prídavok na dieťa zvyšuje o rovnaké percento,

o aké sa naposledy upravili sumy životného minima. Sumy životného minima sa od začiatku júla tohto roka zvýšili o 0,1 %. O jeden cent na 10,32 eura sa od začiatku budúceho roka zvýši príplatok k prídavku na dieťa, na ktorý majú nárok nepracujúci dôchodcovia, ktorí sú rodičmi nezaopatrených detí.

Podľa zákona o životnom minime sa životné minimum každoročne upravuje k 1. júlu o koeficient rastu čistých peňažných príjmov podľa údajov Štatistického úradu SR (ŠÚ) alebo o koeficient rastu životných nákladov nízkopríjmových domácností podľa toho, ktorý z týchto údajov je nižší. Rozhodujúcim obdobím, za ktoré sa zisťuje rast životných nákladov nízkopríjmových domácností, je obdobie od apríla minulého roka do apríla tohto roka.

Podľa údajov ŠÚ bol rast životných nákladov nízkopríjmových domácností za rozhodujúce obdobie 1,4 %. Rast čistých peňažných príjmov na jednu osobu za prvý štvrťrok tohto roka v porovnaní s prvým štvrťrokom 2009 bol 0,1 %.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Komentáre k článku

  1. je sa čím chváliť, treba všade napísať o koľko nám bolo pridané, šak to je na smiech, radšej nemali nič dvíhať Cry Cry Cry

  2. genialne!!!! to fakt uz nemaju cim sa chvalit???? 2 centy?! to sa opijem do nemoty a este aj dietatu pojdem nieco kupit… aby neprislo skratka… Evil fuj, je mi z toho na grc!

  3. Podľa novely zákona o prídavku na dieťa, ktorú presadila ministerka práce a sociálnych vecí Viera Tomanová….

    HAHAHA Big Grins Big Grins Big Grins PRESADILA!!!!! Mr. Green HANBA!!!

  4. normálne si z nás usierajú a nemajú hanbu to dať do tlače na net a na všetko dostupné a pritom by tie prašule mohli dať naším deťom, no hurááááááááá super život na slovensku Mad Rolleyes

    1. Terka súhlasím!!! 6e nemajú v sebe kúska hanby dať to do tlače s titulkami Zvýšili sme prídavky a potomsa dozvie človek, že o 0,20€!!!Ja by som sa hanbila teda na niečo také upozorňovať, radšej by som tie dve centa zvýšila potichúčky, keď sú taký štedrý, resp. vôbec!

Pridaj komentár