Podpora bratislavským mnohodetným rodinám

Mária Kopčíková 1
foto: isifa.com

Magistrát hlavného mesta Bratislavy pripravil grantový program pre rodiny so 4 a viac deťmi, v rámci ktorého môžu rodiny požiadať o úhradu nákladov spojených so školskými povinnosťami a voľnočasovými aktivitami.   

Iniciatíva magistrátu

Tento druh podpory sa v rámci Bratislavy realizuje po prvý raz, a to vďaka návrhu mestského poslanca Ignáca Koleka a zaangažovanosti prvej námestníčky Viery Kimerlingovej. Ako nám povedala Zuzana Dolinayová Kutlíková, poradkyňa 1. námestníčky, veľmi ich teší, že sa podarilo podporu presadiť v takomto formáte, bez nutnosti dokladovať sociálnu odkázanosť či splnenia inej podmienky – „veď starostlivosť o 4 deti je beztak už dosť.“  

Na čo môže dotácia slúžiť

Dotácia je určená pre rodiny s trvalým pobytom na území hlavného mesta, s možnosťou spätného preplatenia od 1.7.2012 a slúži na uhradenie:

  • nákladov spojených s návštevou ZUŠ – ročný poplatok za štúdium, nákup hudobného nástroja,
  • účastníckeho poplatku za letné pobytové a denné tábory,
  • jazykového vzdelávania,
  • predplateného cestovného lístka MHD,
  • stravného v školskej jedálni,

Celková suma určená na túto výzvu je 30000 EUR a príspevok na jednu rodinu nie je obmedzený. Magistrát sa bude snažiť uspokojiť všetky riadne vyplnené žiadosti.

Zuzana Dolinayová Kutlíková verí, že ak sa Bratislavčanom takáto forma pomoci mnohodetným rodinám bude páčiť a aktívne pristúpia k jej zmysluplnému čerpaniu, poslanci spravia všetko preto, aby sa dostala aj do budúcoročného rozpočtu. 

Záujemcovia o podporu nájdu formulár žiadosti tu. Je potrebné ju podať do 30. 9. 2012.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (17 hlasov, priemerne: 4,50 z 5)
Loading...
Author image

Mária Kopčíková

články autora...

Komentáre k článku

  1. veľmi zaujímavá forma pomoci, žiaľ, nebývame na území hlavného mesta, ale až hen kdesi na ďalekom východe…mesto žije z provizória, takže nám asi v dohľadnej dobe takéto projekty nehrozia…Klobúk dole pred ľuďmi, ktorí myslia na tých, ktorí to potrebujú smile

Pridaj komentár