Po návrate z Poľska zomrelo mladé dievča

redakcia 0

18-ročná Rimanka podľahla akútnej meningitíde pri návrate zo Svetových dní mládeže (SDM) v Krakove. Pozrite si upozornenie slovenského organizačného tímu SDM.

foto: flicker.com

Približne 50 mladých, ktorí sa okolo dievčaťa počas stretnutia pohybovali, dostali preventívnu terapiu.

Ďalších úrady vyzvali, aby prípadnú prevenciu podstúpili tiež. Medzi tisíckami mladých ľudí, ktorí do Krakova prišli z celého sveta bolo aj viac ako 4-tisíc Slovákov.

Krátko po oznámení prípadu úmrtia mladej Talianky, Rada pre mládež a univerzity Konferencia biskupov Slovenska (KBS), ako koordinátor návštevy mladých Slovákov v Poľsku, informovala o odporúčaniach a postupe pri výskyte zdravotných problémov.

Foto: Ingimage.com

 

Inkubácia 1 až 8 dní

V spolupráci so svojim zdravotníckym tímom pútnikov – prostredníctvom webovej stránky a sociálnych sietí, informovali – aby účastníci tejto akcie v prípade nasledovných príznakov (celková nevoľnosť, bolesti v krku, vysoká horúčka, zimnica, zvracanie, bolesti hlavy, kĺbov a svalov) vyhľadali lekára.

Slovenský zdravotnícky tím zároveň upozornil pútnikov, že včasná liečba je dôležitá pre prognózu ochorenia i pre zabránenie ďalšieho šírenia ochorenia, ktorá má inkubačnú dobu 1 – 8 dní.

Čo je to meningokoková baktéria, ako sa prenáša a ako ju zistiť jednoduchým testom? Prečítajte si v článku : Meningokok hrá s nami o čas aj o život.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár