Odmena pre deti z Detského činu roka: Pobyt v krásnom wellness hoteli!

Natália Bareková 0

15. jubilejný ročník projektu sa konal pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku a pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Každý detský skutok nesie v sebe posolstvo dobrej vôle a ochoty byť nápomocný. Do ankety sa prihlásilo neuveriteľných 5265 skutkov malých hrdinov. 

Aj tento rok organizátori Detského činu roka v spolupráci s darcovským portálom ĽudiaĽuďom.skspustili online hlasovanie pre širokú verejnosť. Touto formou mohli prispieť na projekt, podporiťdobro a hlavne sa inšpirovať dobrými skutkami detí. Spolu 36 475 hlasov rozhodlo, ktorý skutok za všetky kategórie získa ocenenie Cena ĽudiaĽuďom.sk.

Kolektív detí zo Spojenej školy F. Hanákav Prievidzi si prevzal ocenenie za pomoc svojmu hendipekovanému spolužiakovi Jakubkovi. Súčasťou odmeny je aj pobyt vo Wellness Hoteli Borovica**** pre deti aj pedagogický dozor.

Prinášame vám rozhovor s riaditeľkou hotela, Danielou Kordovou. Prečítajte si, na čo sa môžudeti tešiť. 

Prečo ste sa rozhodli podporiť práve projekt Detský čin 2015? 

Detský čin roka je unikátny projekt s dlhou históriou, ktorý v súčasnej dobe dáva všetkým nám nádej, že stále existuje dobro, nezištnosť, pomoc  a láskavosť. Ak by si všetci „dospeláci“ vzali z týchto výnimočných detí a ich príbehov príklad, náš svet by bol isto krajší a lepší. My vo Wellness Hoteli Borovica**** sme hrdí na to, že sme mohli podporiť tak unikátnu akciu a povzbudiť deti k tomu, že byť k sebe ohľaduplní, citliví a ochotní pomôcť, má zmysel. Aj touto formou sa snažíme vlastne prispieť k podpore výchovy mladých, ktorí možno časom zaklopú na naše dvere, či už ako potenciálni zamestnanci či hostia. 

Čo presne bolo súčasťou ceny, ktorú ste venovali? 

Venovaný voucher pre víťazný kolektív obsahuje pobyt na 3 dni (2noci) pre ocenenú triedu spolu aj s pedagogickým dozorom. Pobyt je s polpenziou a veríme, že deti si ho užijú a bude sa im u nás páčiť.

Čo všetko si môžu deti v Hoteli Borovica užiť? 

Pre deti bude určite najväčšia radosť z neobmedzeného vstupu do nášho wellness centra, kde sa môžu tešiť na 20m plavecký bazén, interiérovú jacuzzu či saunový svet s 5 druhmi sáun  (fínska sauna, turecká sauna, infra kabína, bylinková a eukalyptová sauna), tepidárium, či naše profesionálne fitness centrum. V relax bare môžu vyskúšať okrem iného napríklad biliard. Zároveň poloha hotela priamo na Štrbskom Plese dáva nespočetné možnosti na využitie voľného času vonku v prírode.

Chystáte pre tieto deti nejaké špeciálne aktivity, mimo bežných služieb? 

Pre Kubka s DMO, ktorému ocenená trieda tak krásne pomáha, sme pripravili špeciálnu fyzioterapeutickú starostlivosť (s masážou), o ktorú sa postarajú naši školení fyzioterapeuti.

Ponúka okolie hotela nejaké príjemné výlety alebo aktivity, zážitky pre deti? 

Hotel sa nachádza v neopakovateľnej atmosfére najvyššej položenej osady vo Vysokých Tatrách, na Štrbskom Plese. Práve lokalita našich slovenských veľhôr a unikátne prostredie Štrbského Plesa ponúka nespočetné možnosti na trávenie voľného času v prírode, ako v zime, tak v lete. Dostupné sú značené turistické chodníky a to aj pre menších návštevníkov, náučné chodníky či možnosti na rôzne ďalšie športové a kultúrne aktivity. 

Podporuje Váš hotel viacero podobných aktivít?      

Dobročinné, charitatívne či filantropické aktivity nášmu hotelu vonkoncom nie sú cudzie.Chápeme to ako našu morálnu povinnosť pomáhať tam, kde je to potrebné a má to zmysel. Pomáhame napríklad aj v projekte pre onkologických pacientov, no podporujeme aj našu prekrásnu tatranskú prírodu, kde poputuje aj výťažok z našej silvestrovskej tomboly.  

Má hotel nejaké špeciálne tradície, ktoré každoročne opakovane organizujete? 

Špeciálne tradície v hoteli sa viažu najmä na tradičné sviatky, kde sa snažíme zachovávať naše slovenské tradície (ako v gastronómii, tak v programe a priebehu) a prinášať ich v prijateľnej a najmä akceptovateľnej forme našich hosťom. Pravidelne pripravujeme Mikulášsky víkend pre tých najmenších, mávame u nás tradičné vianočné sviatky, pravú Štefanskú zábavu,  sme známi štandardne najlepším Silvestrom v Tatrách či tradičnou Veľkou nocou.  

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár