McDonald´s vracia deti na ihriská

Súťaž/ 4. kolo 0

Viete čo vznikne, keď sa spojí ikona rýchleho občerstvenia, láska k futbalu a hviezda talianskeho Neapola, futbalista Marek Hamšík? (28) Úspešná žiacka futbalová súťaž McDonald´s Cup! 

Tento rok sa pod záštitou Ministerstva školstva SR a Slovenského futbalového zväzu konal už 17. ročník týchto Majstrovstiev Slovenska žiakov a žiačok základných škôl vo futbale, do ktorého sa zapojili žiaci až z  909 slovenských základných škôl.

V McDonald´s je šport považovaný za prirodzenú súčasť života. Obzvlášť, ak ide o deti. Tie by mali mať z pohybu radosť a tráviť čas zmysluplne. Šport rozvíja ich vytrvalosť, zdravé sebavedomie i tímového ducha. 

Podstatné maličkosti 

O kráse i futbalovej drine vie svoje aj patrón McDonald´s Cupu a idol nádejných malých futbalistov Marek Hamšík s jeho typickým účesom.

Viete, že ho sprevádza od začiatku jeho kariéry a nechystá sa ho zmeniť, kým s futbalom neskončí. Tak skoro to nebude. Futbal bol totiž odjakživa jeho cesta.

„Dával som do neho všetko a dosiahol som úspech. Boli momenty, keď som si na ihrisku poplakal, lebo ocino bol tvrdý tréner. No vypestoval vo mne disciplínu, za čo mu môžem len poďakovať. Aj preto som tam, kde som. Možno sú to maličkosti, no vždy ma učil, aby som si veci pripravoval sám. A po každom tréningu si vyčistil kopačky, aby boli pripravené na zápas,“

spomína neapolský kapitán a strelec, ktorý už v 14. rokoch odišiel z Banskej Bystrice. 

Hýbeme sa, bavíme sa

Futbalom žije od rána do večera aj jeho starší syn. „Namiesto rozprávok sleduje futbalové zápasy. Má z toho radosť a to je to najdôležitejšie,“ myslí si Marek, ktorý účastníkom McDonald´s Cupu vždy radí, aby do toho dali všetko, no hrali fair play v duchu turnajového hesla – Hrajú nás tisíce, víťazíme všetci.

„Ja som mal vždy obrovskú chuť hrať, či už som vyhral, alebo nie. Lebo, mali sme aj súperov, o ktorých som vedel, že ich neporazím. Ale tešil som sa na každý zápas a šiel som na maximum. Extra osobitne držím palce dievčatám, ktoré sa McDonald´s Cupu zúčastňujú. Viem si predstaviť, že to medzi tými chlapcami nemajú ľahké.“ 

Hrajte o narodeninovú párty pre deti v hodnote 100 €, ktorú vám zaplatí McDonald´s !

Pred nami sú ešte 2 z 5-tich kôl súťaže. Po ich skončení vylosujeme jednoho súťažiaceho, ktorý odpovedal minimálne v jednom kole. Víťaz si vyberie mesto pre svoju párty. 

 

4. kolo : 9.október – 13. október 2015

Súťažná otázka: 

Kto je patrónom futbalového turnaja  McDonald´s Cup

 

 


Vaše meno:

Vaša poštová adresa:

Váš e-mail:

Váš telefón:

Vaša odpoveď:

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár