Máte nápad ? Vypýtajte si na to peniaze od Nadácie

Tomáš Kočí, ts 0

Grantový program Šanca pre váš región napĺňa úspešne svoju myšlienku už osem rokov. Vďaka jeho finančnej podpore adresovanej neformálnym skupinám činorodých spoluobčanov či mimovládnych organizácií vznikajú v slovenských obciach a mestách príjemné miesta na trávenie voľného času, športoviská, pribúdajú zrekonštruované pamiatky, objavujú sa nové kluby pre mladých a realizujú sa aj ďalšie aktivity na zlepšenie kvality života v regiónoch.

Z grantového programu sú každoročne podporované aj aktivity na zvýšenie atraktivity lokalít pre rozvoj turizmu, ako napríklad budovanie nových náučných chodníkov či turistických informačných systémov. 

Nadšenci, ktorí majú záujem pomôcť k rozvoju svojho regiónu, chcú urobiť niečo pozitívne pre svoje okolie – seba aj svojich susedov majú vďaka Nadácii Orange príležitosť aj tento rok. Program Šanca pre región podporí v prvom rade projekty verejnoprospešného charakteru a návrhy, ktoré odzrkadľujú potreby miestnej komunity, podporujú občiansku angažovanosť a realizujú ich dobrovoľníci. Šancu získať financie majú najmä projekty zamerané na rozvoj komunitného života, zachovávanie a rozvoj kultúry, rozvoj regionálneho cestovného ruchu, ochranu prírodných a kultúrnych pamiatok či vytváranie príležitostí pre zmysluplné trávenie voľného času.

Pre koho sú peniaze určené:

  • neformálne skupiny aktívnych občanov – zastúpené fyzickou osobou, s ktorou bude v prípade podpory projektu podpísaná darovacia zmluva
  • mimovládne organizácie ako občianske združenia, nadácie, spolky, neziskové organizácie, neinvestičné fondy
  • kultúrne inštitúcie ako múzeá, knižnice, galérie, kultúrno-osvetové strediská a pod.

Uzávierka je 17. apríla

Nadácia Orange vyčlenila pre grantový program Šanca pre región v roku 2012 sumu 100 000 eur. Maximálna výška podpory pre jeden projekt je 3 000 eur. Jeden subjekt má možnosť predložiť len jednu žiadosť. Uzávierka prijímania žiadostí je 17. apríla 2012 a Nadácia Orange zverejní výsledky 31. mája 2012. Realizácia projektov prebehne v období od júna do októbra tohto roku. 

Ocenenie Projekt roka

Navyše, zo všetkých podporených projektov nominuje odborná výberová komisia v každom z ôsmych krajov jeden, ktorý sa bude vo finálnom hlasovaní uchádzať o špeciálne ocenenie Projekt roka. Túto cenu získa najinovatívnejší projekt v oblasti regionálneho rozvoja a jeho predkladateľ získa odmenu vo výške 1 500 eur. Tú bude možné využiť na pokračovanie projektu, na aktivity realizačného tímu v rámci komunity alebo na inštitucionálny rozvoj danej organizácie. 

Viac informácií je k dispozícii na www.nadaciaorange.sk v sekcii grantové programy.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár