Máme tu Národný týždeň manželstva

ts 0

V pondelok 9.februára na Slovensku opäť odštartovala kampaň na podporu manželského vzťahu a hodnôt manželského spolužitia – Národný týždeň manželstva . Potrvá do nedele 15.2. a je súčasťou celosvetovej iniciatívy The Marriage Week 

Týždeň manželstva po prvýkrát zorganizovali vo valentínskom týždni v Anglicku  pred 18 rokmi, za podpory najvyšších predstaviteľov krajiny. Otcom myšlienky bol Richard Kane a jeho manželka Maria.

Táto pozitívna kampaň si veľmi rýchlo získala priaznivcov v mnohých ďalších krajinách a dnes je organizovaná vo viac ako 20 krajinách na 4 kontinentoch.

Manželstvo nie je len to dokonalé

NTM je nie o dokonalých manželstvách, nie je ani určený pre dokonalých manželov – je to však príležitosť pre všetkých tých, ktorí sa pre manželstvo rozhodli, denne čelia manželským výzvam a to bez ohľadu na to, v akom rozpoložení sa ich manželstvo práve nachádza.

NTM vytvára priestor, aby sa manželia zastavili, pripomenuli si dôvody, ktoré ich viedli k tomu, že sa rozhodli pre spoločný život, obnovili romantiku, rozhodli sa zdokonaliť v určitých manželských zručnostiach, … alebo jednoducho len urobili niečo milé jeden pre druhého.

Téma roku 2015 

„ON a ONA – jednota v rozdielnosti“ – je témou tohtoročnej kampane. Rozdielnosť pováh, názorov a záujmov je uvádzaná ako najčastejšia príčina rozvodov na Slovensku.

Každý vzťah je konfrontovaný vzájomnou rozdielnosťou. Musí však vzájomná odlišnosť viesť k nezhodám alebo až k rozvodu? Je vôbec možné mať pekný, blízky vzťah, hoci sme rozdielni? Ak áno, ako sa to dá? V tohtoročnej kampani chceme hľadať odpovede na tieto a im podobné otázky.

Podujatia  a zľavy pre manželov:

Tímy dobrovoľných nadšencov, občianske združenia, samosprávy a komunity každoročne pripravia množstvo zaujímavých podujatí určených predovšetkým pre manželov, prípadne pre snúbencov  www.ntm.sk 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (3 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár