Máme novú ministerku školstva

redakcia 0

Novou ministerkou školstva má byť riaditeľka Prognostického ústavu SAV Martina Lubyová.

Profesný CV: 

JUDr. Mgr. Martina Lubyová, PhD.

trh práce, migrácia, integrácia, celoživotné vzdelávanie 

Martina je riaditeľkou Prognostického ústavu SAV.

Získala PhD z ekonómie na Centre for Graduate Education – Economics Institute (CERGE-EI) v Prahe a State University of New York, PhD zo štatistiky na Fakulte hospodárskej informatiky Ekonomickej univerzity v Bratislave, JUDr na Právnickej fakulte Univerzity Komenského a Mgr. v odbore biofyzika na Matematicko-fyzikálnej fakulte Univerzity Komenského.

Prednáša sociálnu štatistiku a teóriu výberov na FHI EU.

V období 2000-2010 pôsobila v Medzinárodnej rganizácii práce (MOP) ako špecialistka pre rozvoj zamestnanosti v sub-regionálnom úrade MOP pre južnú Áziu so sídlom v New Delhi (2000-2002), špecalistka pre zamestnnosť v subregionálnom úrade MOP pre východnú Európu a strednú Áziu so sídlom v Moskve (2002-2009) a riaditeľka uvedeného úradu (2009-10).

Predošlé pracovné skúsenosti a pracoviská zahŕňajú Intellectual Exchange Fellowship of the Japan Foundation (University of Toyama, Japonsko), Tinbergen Institute (Amsterdam), OECD Directorate for Education, Employment, Labour and Social Affairs (Paríž), Národohospodářský ústav České akademie věd (Praha), Institut fuer Hoehere Studien (Viedeň), Fakulta sociálních věd Karlovy univerzity (Praha).

Je členkou redakčných rád viacerých vedeckých časopisov, členkou OECD Expert Group on Migration. Je ustorkou a spoluatirokou probližne 60 vedeckých publikácií, zameraných najmä na oblasť ekonomiky zamstnanosti a trhu práce, migrácie, integrácie, vzdelávania a celoživotného vzdelávania.

zdroj: prog.sav.sk

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (3 hlasov, priemerne: 4,70 z 5)
Loading...

Pridaj komentár