Kto potrebuje potratové tabletky?

CBR 0

Rodové ideológičky z Výboru pre rodovú rovnosť najnovšie žiadajú Radu vlády SR, aby zaviazala štátneho tajomníka ministerstva zdravotníctva pripraviť vyhlášku umožňujúcu zavedenie potratových tabletiek.

Ignorujú tak ústavný právny systém, ktorý vyžaduje zmenu zákona, aby potratové tabletky mohli byť zavedené. Taká vyhláška by bola v rozpore s potratovým zákonom (jasne určuje, že „výkon potratu prebehne v zdravotníckom zariadení) a preto protiústavná. CBR zabezpečilo cez členku Rady vlády, aby všetci jej členovia Rady na včerajšom zasadnutí obdržali stručnú právnu analýzu ohľadom legislatívy v súvislosti potratovými tabletkami.

Ministerka Zvolenská je zavedeniu potratových tabletiek otvorená

CBR vydalo tiež tlačovú správu a bude ďalej bojovať, aby ani na odsunutom majovom prerokovaní uznesenie neprešlo. Ministerka Zvolenská je totiž zavedeniu potratových tabletiek otvorená napriek prísľubu Výboru NR SR pre zdravotníctvo v januári , že sa tak nestane. Teraz (čítajte tu) sa tvári, že na to treba verejnú diskusiu a vicepremiér Lajčák by zas uznesenie akceptoval ako odporúčanie. V každom prípade toto povedie k protiústavnej zmene vyhlášky a SMER sa bude tváriť, že je to na verejnú a odbornú objednávku.

S upozornením prišli poslanci OĽaNO

Na túto skrytú iniciatívu obchádzajúcu parlament upozornili ako prví poslanci OĽaNO Erika Jurínová a Richard Vašečka. Minulý týždeň tiež obdržali alibistickú odpoveď od ministerky na ich interpeláciu ohľadom registrácie potratových tabletiek, ktorá bola prvým pokusom potichu legalizovať potratové tabletky bez verejnej diskusie.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (7 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár