Je vždy usmiata, má po päťdesiatke a ani vrásku! Poznáte ju?

PR 0

Tvár po päťdesiatke a bez vrások?! Verte či nie, existuje a dôverne ju poznáte. Možno ste ju videli len pred chvíľočkou, keď vám zablikala na displeji mobilu…

Notoricky známa usmiata tvárička – smajlík – je v súčasnosti bežnou súčasťou našich listov, mailov a esemesiek. Vďaka stále napredujúcim technológiám dnes prichádza v stovkách variantov, ale originál, ten je len jeden.  

Viete, kde sa smajlík vzal?

Historici sa v otázke zrodenia smajlíka nevedia jednoznačne zhodnúť. Pár nakreslených ťahov formujúcich ľudský úsmev je vraj až príliš náhodných a jednoduchých na to, aby sa mohlo hovoriť o autorskom nápade.

Oficiálne sa však prvenstvo predsa len pripisuje jednej osobe – americkému umelcovi Harveymu Ballovi. V roku 1963 si ho najala istá životná poisťovňa so zaujímavým kreatívnym zadaním. Dostal za úlohu navrhnúť grafický motív na plagát, ktorý by zlepšil mdlú náladu unudených úradníkov a zvýšil tak ich pracovnú motiváciu. 

Ball to zobral zhurta – údajne mu trvalo sotva desať minút, kým vypracoval návrh, ktorý dnes pozná prakticky celý svet. Dve čierne bodky a jedna linka v poloblúku, to všetko orámované v kruhu a na žltom pozadí. Smajlík zarobil jeho autorovi na vtedajšie pomery slušných 45 dolárov a v nasledujúcich dekádach sa stal snáď najrozoznávanejším grafickým symbolom na svete.  

Nič nenasvedčuje tomu, že by jeho popularita bola na ústupe. V marci tohto roku to dokonca smajlík dotiahol do Guinnessovej knihy rekordov, keď sa v areáli katarského kriketového štadiónu Westend Park zhromaždilo 4 047 ľudí, aby vyformovali najväčšiu ľudskú usmiatu tváričku na svete. 

Ak si chcete zlepšiť náladu, majte jeden sladký úsmev stále poruke!

Minipalacinky Smajlík si vás získajú už na prvý pohľad a ešte viac po prvom zahryznutí.

V lahodnom palacinkovom tele sa skrýva čokoládové, jahodové alebo višňové jadro, ktoré sa ľahko rozplýva na jazyku.

Smajlík je originálny slovenský výrobok, vyrábaný z kvalitných surovín, s minimálnym využitím konzervačných látok a s bohatou chuťou – jahodová náplň obsahuje až 40 % jahôd a višňová 28 % skutočných višní.

No uznajte, dá sa vôbec takémuto úsmevu odolať? Smajlík vám pripomenie, že je čas na úsmev 🙂

Viac informácií o minipalacinkách Smajlík nájdete na: https://www.facebook.com/SMAJLIK.minipalacinky alebo na www.cukraren.com

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár