Family Cup: Športové rodiny vyrazia na trať na bicykloch

Jana Janků (TS) 0
fotozdroj:familycup

Family Cup bude mať finále na Kohútke

Romantické prostredie pohoria Javorníky privíta v sobotu 5. septembra 2009 účastníkov najväčšieho rodinného amatérskeho športového podujatia na Slovensku – 4. ročníka Family Cup. 

Horské bicykle

Poslednými z tohtoročnej série piatich súťaží budú preteky na horských bicykloch. Trať bude vytýčená okolo Horského hotela Kohútka na česko-slovenskej hranici.

Hlavný organizátor – Občianske združenie Family Cup, tentokrát spojilo sily s tamojším Sport centrom, a tak prvýkrát v histórii pôjde o spoločné podujatie nazvané 1. česko-slovenský Family Cup, ktorého sa zúčastnia tak české ako aj slovenské rodiny. 

Priebeh podujatia

Štart je naplánovaný na 10,00 hodinu. Opäť budú súťažiť 3-členné rodinné tímy zostavené z dvoch alebo troch generácií, ktoré môžu tvoriť deti, rodičia i starí rodičia. Vítané sú aj rodiny, ktoré sa dosiaľ Family Cup-u nezúčastnili i viacčlenné rodiny.

Dĺžka trate bude stanovená podľa vekových kategórií, deti a starí rodičia budú mať špeciálny nenáročný okruh. Najmenší vo veku do šesť rokov môžu pretekať na bicykloch s prídavnými kolieskami a na trati ich môžu sprevádzať a pomáhať im ich rodinní príslušníci.   

Opäť sú pripravené medaily pre víťazov ôsmich vekových kategórii, pričom ženy a muži budú vyhodnotení zvlášť. Hlavným  bude aj tentokrát rodinný výsledok. Víťazná rodina získa Family Cup. Okrem toho sa bude žrebovať aj tradičná tombola v celkovej hodnote približne 2 000 eur, kde už tradične vyhrávajú ceny všetky zúčastnené rodiny.

Štartovné je7 € pre dospelých a 4 € pre deti, pričom v cene je aj obed s nápojmi a drobné darčeky. Okrem toho je pripravený zaujímavý program. Nakoľko podujatie tohto roku podporila Rada vlády SR pre prevenciu kriminality, bude to napríklad ukážka práce psovodov. 

Športová rodina SR 2009

Vyvrcholením 4. ročníka Family Cup na Kohútka-Javorníkoch bude vyhlásenie Športovej rodiny SR 2009 za celoročné výsledky. Ide o rodiny, ktoré sa zúčastňujú na pretekoch pravidelne. Tohto roku sa  im zráta umiestnenie na pretekoch v obrovskom slalome v Ski Parku Kubínska Hoľa, tenisových štvorhrách na kurtoch SKL Rajecké Teplice, plávaní v Thermal Parku Bešeňová a behu, ktorý v Kúpeľoch Lúčky kvôli nepriaznivému počasiu nahradil pôvodne plánované preteky na kolieskových korčuliach.  Aj tohto roku sa bude žrebovať hlavná cena. O tú sa budú uchádzať rodiny, ktoré sa zúčastnili aspoň troch podujatí Family Cup.

Doterajších štyroch tohtoročných pretekov sa zúčastnilo takmer 250 rodín, čo predstavuje spolu vyše 800 účastníkov, pretože niektoré rodiny prichádzajú aj s viacerými členmi.  Najúspešnejším podujatím bol obrovský slalom a plávanie.

Cieľ Family Cup-u

„Opäť sa napĺňa náš cieľ, že súťažia členovia rodín všetkých vekových kategórii. Najmladším účastníkom bol poldruha ročný plavec a najstarším 74-ročný lyžiar,“ konštatuje riaditeľka Občianskeho združenia Family Cup Jana Janků.

„Cieľom našich podujatí je stretávať sa priateľskej rodinnej atmosfére v peknej prírode, na rôznych miestach Slovenska. Spoločne nás teší, keď vidíme, ako mnohé deti podávajú v prítomnosti svojich rodičov či starých rodičov i svojich rovesníkov obdivuhodné športové výkony. Veríme, že aj takto sa nám darí vychovávať budúcich olympionikov.“ 

Pravidlá, prihlášky a ďalšie podrobnosti na www.familycup.sk.

Kontakt:
Jana Janků, riaditeľka Občianskeho združenia Family Cup
Telefón: 0908 705 739  

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár