Devínska Nová Ves chráni životné prostredie a investuje do budúcich generácií

Silvia Hanova 0

Bratislavská mestská časť Devínska Nová Ves bude v tomto roku postupne pristupovať k realizácii viacerých zaujímavých a verejne prospešných projektov, ktorých cieľom je najmä snaha o skvalitnenie verejného života, životného prostredia, ako aj investícia do budúcich generácií.

foto: Silvia Hanová

Znižovanie energetickej záťaže v bežnom živote

Čoraz pálčivejšou celospoločenskou témou sa v súčasnosti stáva otázka znižovania energetickej záťaže v bežnom živote ľudí. Zároveň tak predstavuje trend, ku ktorému sa postupne pridávajú všetky vyspelé krajiny po celom svete.

Bratislavská mestská časť Devínska Nová Ves v tomto smere nie je žiadnou výnimkou a preto pripravila pre svojich obyvateľov viaceré menšie či väčšie projekty, ktoré bude postupne realizovať. Najväčšiu a najlepšiu investíciu vždy predstavuje investícia do budúcich generácií. Ruka v ruke s týmto zámerom ide aj ochrana životného prostredia. V rámci stanovených cieľov tak mestská časť pripravuje rozsiahly projekt kompletného zateplenia budovy materskej školy na ulici Jána Smreka, ktorý však nie je ani zďaleka prvým projektom tohto druhu.

Osvetlenie s LED technológiou

K celkovému znižovaniu energetickej náročnosti možno pristupovať rôznymi spôsobmi, medzi ktoré bezpochyby patrí aj využívanie najmodernejších technológií. Vo všetkých materských školách v tejto bratislavskej mestskej časti preto nedávno pribudlo úplne nové osvetlenie s najmodernejšou LED technológiou. Úspora energií po inštalácii týchto zariadení sa pritom odhaduje až na 70 % v porovnaní s predchádzajúcim stavom.

V načrtnutom trende bude mestská časť pokračovať aj na tamojších základných školách. Starnúce zariadenia v týchto budovách budú zároveň postupne nahrádzané novými, modernejšími a úspornejšími, pričom len do opravy sociálnych zariadení na Základnej škole Pavla Horova bude v tomto roku investovaných viac ako 50 tisíc eur. Ďalšie významné investície budú nasledovať do základnej údržby zariadení, kúrenia či opráv rozvodov v týchto budovách.  

Tréningové ihrisko v športovom areáli Vápencová

Ku skvalitneniu verejného života občanov však nepochybne prispejú aj ďalšie pripravované projekty. Medzi nimi možno spomenúť plánované vybudovanie tréningového ihriska v športovom areáli Vápencová, budovanie nových parkovacích miest, opravy chodníkov a ciest či vybudovanie parku na Charkovskej ulici, kde vznikne aj múzeum školstva a pedagogiky.

 

Aktívna práca s deťmi a mládežou 

V rámci investícií do budúcich generácií pripravujú zástupcovia Devínskej Novej Vsi aj dôležitý projekt zameraný na aktívnu prácu s deťmi a mládežou. V blízkej budúcnosti sa začne rekonštrukcia staršej požiarnej zbrojnice, ktorá bude uvedená do prevádzky prostredníctvom služieb dobrovoľného hasičského zboru.

Súčasťou celého projektu je aj plánovaný nábor mladých dobrovoľných hasičov a následná aktívna práca s deťmi a mládežou

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár