Čo vybrať mužom na Deň otcov? Máme pre vás 10 tipov

Alexandra Húsková 1

Deň otcov u nás nie je taký populárny ako Deň matiek. Netreba na nich však zabúdať. Pripravili sme pre vás tipy na darčeky, ktoré by mužské polovičky mohli potešiť.

Shutterstock

Júnová nedeľa nahradila Jozefa

Prvé pokusy o začlenenie osláv otcovstva do kalendárov siahajú na začiatok 20. storočia. Svojho dňa sa však dočkali v USA muži, až keď do kresla prezidenta zasadol Lyndon B. Johnson v roku 1966. Ten v Bielom dome podpísal proklamáciu o sviatku a stanovil deň oslavy na tretiu nedeľu v júni.

Z USA sa sviatok rozšíril aj do Európy a aj na Slovensku už pár rokov oslavujeme Deň otcov v júni. Za sviatok všetkých mužov bol dlho neformálne považovaný 19. marec, kedy oslavuje meniny Jozef.

Uznanie a priestor

Rola otca je nepochybne náročná a jeho pozícia v rodine je v súčasnosti ohrozená. Mnohokrát na seba ženy preberajú aj mužské úlohy a otcovia sa tak dostávajú na vedľajšiu koľaj. Dajme im však pocítiť, že nie sú doma zbytoční a rodina ich potrebuje. Pred zoznamom darov tak nezabudnime na objatie a uznanie. Mnohokrát robia, čo môžu – alebo koľko im ženské polovičky dovolia.

 

Čas – najväčší dar

Doprajte si spoločne strávený čas – výletom, víkendovým pobytom, alebo aj spoločnou večerou. Či už hľadáte dar pre svojho otca, alebo otca svojich detí – čas strávený spolu je nenahraditeľný.

 

Uvariť si vlastné pivo

Pokiaľ máte doma milovníka piva a zároveň alchymistu, potešiť by ho mohol kurz „Ako uvariť pivo doma“. Tým, ktorí sú na to radi sami, môžete objednať set na výrobu piva priamo domov.

 

Bagrovanie 🙂

Vyskúšať si prácu s „rýpadlovým nakladačom“ bez strojného preukazu poteší otcov i dedov. A pravdepodobne celú, prizerajúcu sa rodinu.

 

Thajská masáž pre dvoch

V prípade, že otec rodiny potrebuje trochu relaxu a chcete byť s ním – darovať si môžete aj masáž pre dvoch.

 

 

 

Adrenalínový zážitok

Jazda na ferrari, okruh na štvorkolkách, pilotovanie helikoptéry. Pokiaľ je ocko fanúšikom motorov, vyskúšajte mu darovať poukaz na rôzne druhy adrenalínu.

 

Mobilové a IT vecičky

Pohotovostná nabíjačka, rôzne držiaky na mobily či tablety – to všetko sú užitočné vecičky, ktoré potrebujeme každý deň.

 

Športovanie s pohárikmi

Spoločenská hra pre dospelých s poldecáčikmi. Vybrať si môžete rôzne druhy športu, ako napríklad golf či basketbal.

 

Darčeky s nápismi

Smaltované tabule, alebo tričko s originálnym nápisom, ktorý vystihuje vašu rodinu, by rovnako mohol potešiť.

 

Vtipný darček

Hovoriaci otvárač, ktorý po otvorení spustí nahratý odkaz, môže byť tiež milým darčekom. Naviac ráta počet otvorených fliaš.

 

Knihomoľovia

Máte otca, či muža, ktorý rád číta? Doprajte mu poukážku na nákup kníh, alebo predplatné obľúbeného časopisu.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

Pridaj komentár