Čitateľský oriešok pre 10 000 žiakov z 274 škôl!

ts 0

Od polovice augusta do konca októbra sa do celoslovenskej súťaže nakladateľstva RAABE prihlásilo spolu  9 998 žiakov druhého, tretieho a štvrtého ročníka základnej školy.

Spomedzi 274 základných škôl z celého Slovenska učitelia prihlásili spolu 3 165 druhákov, 3 435 tretiakov a 3 398 štvrtákov.

Čitateľsko-výtvarná súťaž sa tak aktuálne dostáva do svojej druhej fázy, v ktorej budú učitelia spoločne so svojimi žiakmi čítať zadané príbehy z pracovných zošitov Tajomstvá sveta pre 2., 3. a 4. ročník základnej školy, a následne odpovedať na kontrolné otázky, či prečítanému textu aj porozumeli.

„Reakcia učiteľov aj žiakov na našu čitateľskú súťaž nám potvrdila, že čítanie a spolu s ním aj rozvíjanie fantázie a detskej predstavivosti, je niečo, o čo deti na základných školách stále stoja. Hoci konkurencia iných aktivít – a najmä médií – je veľmi veľká, veríme, že deti si stále cestu k čítaniu nájdu“, komentovala počet prihlásených žiakov do súťaže Monika Oravská, riaditeľka nakladateľstva RAABE. „Súťaž v nakladateľstve RAABE organizujeme po prvýkrát, ale už teraz vieme, že to bolo správne rozhodnutie,“ dodala.    

Čitateľský oriešok vyvrcholí v januári 2015

dokedy musia žiaci dva prečítané príbehy za pomoci svojej fantázie a výtvarných zručností premeniť do podoby jediného výkresu a zaslať na adresu nakladateľstva RAABE.

Február sa potom bude niesť v znamení hlasovania na Facebooku Školského portálu, kde žiaci, učitelia, rodičia aj iná široká verejnosť svojimi hlasmi rozhodnú o tých najkrajších kresbách. 

V marci 2015 vyhlásime víťazov súťaže

V marci 2015 nakladateľstvo RAABE vyhlási víťažov súťaže v troch základných kategóriách:

  1. Ocenenie nakladateľstva RAABE (individuálne ceny pre jednotlivcov),
  2. Ocenenie verejnosti (na základe počtu „lajkov“ na Facebooku) 
  3. Ocenenie najaktívnejšej školy bude udelené v rámci každého ročníka prvé, druhé aj tretie miesto. A na aké ceny sa môžu žiaci a ich učitelia tešiť?
  4. Okrem pracovných zošitov z nakladateľstva RAABE sú pre žiakov pripravené balíčky zaujímavých knižiek od partnerov z vydavateľstva IKAR a abcknihy.sk, ale aj darčekové kupóny na nákup tovaru podľa vlastného výberu v predajniach Dráčik.

    Odmenou pre učiteľov za ich prácu na vyučovacích hodinách budú zase wellness pobyty na 2 noci v Hoteli Plejsy od partnera súťaže, spoločnosti MM CLASS, v hodnote 100 EUR bez DPH, ale aj metodické materiály pre učiteľov z nakladateľstva RAABE.

    Hlavnú cenu pre Najaktívnejšiu školu venovala do súťaže spoločnosť SOMI Systems – a síce: vypracovanie komplexného Bezpečnostného programu IS pre základnú školu v hodnote 950 EUR bez DPH.

    Dodajme, že všetky informácie o podmienkach a priebehu súťaže, spolu s dôležitými termínmi uzávierok nájdete na stránke: www.skolskyportal.sk v sekcii Čitateľský oriešok.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár