Bratislavská mestská časť Devínska Nová Ves získala 2. miesto v súťaži o najkrajší kalendár Slovenska

Silvia Hanová 0

Klub fotopublicistov Slovenského syndikátu novinárov v spolupráci so Štátnou vedeckou knižnicou každoročne vyhlasujú a organizujú súťaže v kategóriách „Najkrajšia kniha a propagačný materiál o Slovensku

a

Najkrajší kalendár Slovenska“.

Prvým a hlavným partnerom tohto významného kultúrneho podujatia je Únia miest Slovenska, ktorá pozvala do súťaže aj primátorov, starostov či iných predstaviteľov záujmových združení územnej samosprávy.

 

Osobitné kategórie boli v tomto roku vyhlásené pre:

mestá, obce a regióny.

 

Do súťaže sa tak mohli zapojiť aj mestské a obecné úrady s rôznymi druhmi vlastných propagačných materiálov, knihami, brožúrami či prospektami, ktoré vyšli v období posledných troch rokov, ako aj kalendármi na rok 2016, ktoré boli vytlačené do 31. decembra 2015.

Hlavným cieľom projektu je zvyšovanie úrovne materiálov propagujúcich Slovensko alebo jeho časti (mestá, obce, regióny).

Uzávierka pre zasielanie materiálov bola do 31. januára 2016 a následne sa dostala k slovu odborná porota zložená z novinárov, publicistov, popredných slovenských fotografov, knižných grafikov a ďalších uznávaných odborníkov.

Bratislavská mestská časť Devínska Nová Ves a tamojšie centrum voľného času Istracentrum sa zúčastnili súťaže o „Najkrajší kalendár Slovenska na rok 2016 v kategórii A6 Obce“, v rámci ktorej sa  napokon umiestnili na krásnom 2. mieste.

Starosta mestskej časti Devínska Nová Ves Milan Jambor a riaditeľ Istracentra Rastislavom Šimkovičom sa spoločne zúčastnili slávnostného vyhodnotenia a vyhlásenia výsledkov, ktoré sa uskutočnilo dňa 12. apríla 2016 v priestoroch Štátnej vedeckej knižnice v Banskej Bystrici.

Pri tejto príležitosti boli víťazom v jednotlivých súťažiach a kategóriách oficiálne odovzdané diplomy a otvorené výstavy kompletnej víťaznej tvorby.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár