Beriete rodinu na lyžovačku do zahraničia? Nezabudnite si pribaliť 4ku

TS 0

Jarné prázdniny sú už predo dvermi a vy nemáte plány pre vašu rodinu? Čo takto lyžovačka v zahraničí? Podeľte sa o zážitky a zostaňte spojení s domovom aj vďaka 4ke, ktorá si za mobilné služby účtuje v celej Európskej únii jednotné ceny ako na Slovensku.

Hoci je zima v plnom prúde, počasie u nás lyžovačke veľmi nepraje. Väčšina lyžiarskych stredísk zápasí s nedostatkom snehu, preto sa po kvalitnej lyžovačke môžete poobzerať v zahraničí. Za krásne prostredie, dlhé zjazdovky, kvalitné služby si síce trochu priplatíte, ale už niekoľko rokov platí, že lyžovanie nie je „lacný špás“.

Stále platí, že volania, SMS či dátovanie v zahraničí v nás vyvoláva skôr obavu, ba dokonca strach z neželaného vysokého účtu, a tak sa radšej na tých pár dní obmedzujeme. Menej voláme, SMS správy posielame trochu viacej  a dátovať nás ani nenapadne.

No so 4kou takéto starosti môžete hodiť za hlavu. Štvrtý mobilný operátor garantuje rovnaké ceny, t.j. 4 centy za 1 minútu, 1 SMS alebo 1 MB  doma i v celej EÚ. A tak je úplne jedno či služby mobilného operátora využívate doma, na Slovensku alebo v rámci EÚ.  Neváhajte, skúste zmenu a začnite výhodne telefonovať.  My sme sa rozhodli otestovať 4ku počas lyžovačky v obľúbenom rakúskom lyžiarskom stredisku Stuhleck.

Navigácia aj selfie

Stuhleck je od Bratislavy vzdialený niečo vyše 180 kilometrov, čiže také dve hodinky cesty autom. Ihneď za hranicami sme si aktivovali roaming na SIM karte Moja 4ka. Zvolilo sme si sieťového operátora A1. Keďže sme sa rozhodli využívať aj mobilné dáta, povolili sme dátový roaming, ktorý vám napríklad u iných operátorov môže prichystať nemilé prekvapenie v podobe vysokej sumy na faktúre.

Pre pohodlnejšiu cestu sme si zapli navigáciu, ktorú sme využili až po obec Semmering. Odtiaľ je už lyžiarske stredisko čo by ste kameňom dohodili. Pre istotu sme si skontrolovali kredit, používanie navigácie nám „stiahlo“ iba 8 centov.

Po príchode sme už testovali 4ku naplno. Zavolali sme trom známym s tým, že sme šťastne dorazili na miesto. Poslali sme tri SMS s opisom krásnej prírody vôkol nás. Počas výstupu sedačkou na najvyšší vrch strediska sme surfoval na webe a, ako inak, nechýbala ani populárna selfie priamo zo svahu. A hybaj s ňou na sociálnu sieť. Všetky tieto úkony nás nestáli viac ako 76 centov.

So 4kou ušetrím na volaní, miniem na jedení

Ak človek takto ušetrí na mobilných službách, môže si dopriať viac občerstvenia v miestnych gastronomických zariadeniach. A odtiaľ nesmie chýbať séria fotiek, ktoré môžete následne rozposlať sociálnymi sieťami svojim kamarátom, aby vám mohli závidieť.

Za jeden deň na lyžovačke v zahraničí sme z kreditu minuli iba necelé dve eurá a mobil sme pritom využívali na telefonovanie, posielanie SMS správ a v neposlednom rade aj dátovanie bez žiadnych obmedzení či strachu z vysokého účtu. Lyžovačka v celej EÚ sa naozaj najvýhodnejšie oplatí so 4kou.

Rozpočet na lyžovačku v Rakúsku na 1 deň

Položka

Suma

Benzín + 10 dňová diaľničná známka

50 €

Ski Pass (2 dospelí,2 deti)

122 €

Obedové menu priamo v stredisku (4 osoby)

34 €

Občerstvenie na svahu

11 €

Spolu

217 €

Mobilné služby so 4kou na 1 deň

Služba

Suma

Hovory

0.48 €

SMS

0,34 €

Dáta

1,18 €

Spolu

2 €

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár