Elektroboard bude hitom letnej sezóny

PR 3

Každý mladý teenager už pozná pojem elektroboard. Doska s dvoma kolieskami poháňaná elektromotorom, na ktorej stačí stáť a k pohybu vyvinúť iba minimálnu fyzickú aktivitu.

Celá myšlienka pochádza už z osemdesiatych rokov.

Foto: Insportline

Vo filme Návrat do budúcnosti režiséra Roberta Zemeckisa sa objavila doska podobná skateboardu, na ktorej sa hlavná postava vznášala mestom.

Síce technológie nám stále levitujúce dosky nepriniesli, elektroboardy sú k tomu prvým krokom. Už na prvý pohľad nám ukazujú, že budúcnosť sa blíži.

Jazda na elektroboarde

Pri pohľade na túto futuristickú vychytávku vás určite napadne aj otázka, ako na tom jazdiť a nespadnúť? Ovládanie tejto hračky je pomerne jednoduché a intuitívne.

Naklonením sa pohnete vpred, zaklonením zastavíte, prenesením váhy na jednu z nôh sa otočíte. Ak patríte k tým šikovnejším, jazdu zvládnete okamžite. Ak nie, naučíte sa to veľmi rýchlo.

Foto: Insportline

Iste vás zaujíma aj to, ako rýchlo dokáže elektroboard ísť. Je to v priemere 12 kilometrov za hodinu. Dojazd sa samozrejme líši od konkrétneho modelu, ale maximálny býva približne 40 kilometrov.

Na jazdu sú ideálne roviny, no elektroboard si poradí aj s miernym stúpaním.

Najlacnejší minimálne za dve stovky

Ceny elektroboardov a elektrických dvojkoliek sa pohybujú od 200 do 400 eur.

Líšia sa v závislosti od vyhotovenia, veľkosti, rýchlosti výdrže batérie, LED osvetlením a niektoré majú dokonca vlastný Bluetooth reproduktor, vďaka čomu môžeš jazdiť ulicami ako autom v sprievode obľúbenej hudby.

Foto: Insportline

Ak sa chceš cítiť takmer ako slávny Marty McFly, chceš sa v lete premiestňovať v súlade s aktuálnymi trendmi, určite by si po elektroboarde mal siahnuť.

Kúpiť ho môžeš bez problémov online, napríklad v e-shope inSPORTline.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Komentáre k článku

  1. Mne akosi unika na co je to vlastne dobre? Je to taka zabavka, ale nezda sa mi, ze je pre telo prijemnejsie a zdravsie stat nez chodit.

    1. Neviem co je zdravsie, ale ja som z toho unavena asi ako z lyzovania. Namahas jednoducho ine svalove skupiny/ pri tom udrziavani rovnovany a tak. A kym som si zvykla, bola som po „prechádzke“ značne unavená. Teraz mi to už ide lepšie, teda námahu až tak necítim. Ale “ zadarmo“, teda bez vynaloženej svalovej energie to teda nie je.

Pridaj komentár