Jablkové želé s kúskami hrušiek – raňajková špecialita

Marta Turóciová 0

Mierne exotické želé z našich luhov a hájov. Vyskúšajte namiesto tradičného lekváru.

Na toto želé potrebujete 

  • 1 Vanilkový struk „Bourbon“
  • 800 ml jablkovej šťavy
  • 200 g hrušiek (olúpaných a nakrájaných na malé kúsky)
  • 1 balíček Gelfixu Extra 2:1 Dr.Oetker
  • 500 g cukru

Postup prípravy:

 Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a nožom vyškrabeme dreň. 

 Vo väčšom hrnci premiešame šťavu s kúskami hrušiek a vanilkovou dreňou.

 Obsah balíčka Gelfixu zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do zmesi. Zmes za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Potom ju odstavíme.

 Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného želé. Ak je želé po vychladnutí málo tuhé, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej.

 Prípadnú penu odoberieme a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

TIP

Aby boli kúsky hrušiek v želé rovnomerne rozložené, počas chladnutia poháre niekoľkokrát otočíme.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár