Zemiaky s paradajkami na španielsky štýl

Slávka Habrmanová / food blogerka 0

Potrebujeme: 

  • 1 veľkú červenú cibuľu,
  • 4 lyžice olivového oleja,
  • 500 g mladých zemiakov v šupke (ak sú zemiaky staršie, treba ošúpať),
  • 400 g paradajok , lúpané – krájané,
  • 100 g sušených paradajok,
  • 100 g čiernych olív,
  • 1 chilli alebo feferónku (prípadne baraní roh, skrátka niečo jemne štipľavé),
  • soľ, čierne korenie, čerstvú bazalku.
ingimage

 

Postup:

Na oleji opražíme cibuľu pokrájanú na jemné kolieska, pridáme ešte do smaženia paradajky sušené a tiež chilli.

Potom na hrubšie plátky nakrájané zemiaky, predtým veľmi krátko predvarené v osolenej vode. Smažíme, kým nie sú krásne zlatisté.

Dochutíme čiernym korením, ak treba soľou.

Pokiaľ máte radi, môžete pridať aj pór alebo červené fazule z konzervy či farebnú papriku. Alebo úplne krásne chuťovo toto jedlo doladí údené tofu. 

Nasledovne pridáme paradajky lúpané – krájané, jemne zamiešame a nakoniec olivy. Odporúčam čierne, hodia sa viac, ale ak chcete, dajte zelené. Až po vypnutí ešte nasekajte bazalku, nech nestratí čerstvosť v chuti. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár