Zeleninová hrášková polievka s mrveničkou

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Potrebujeme:

  • mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler (nemusí),
  • olivový olej, soľ, hrášok,
  • 1 vajce,
  • 100 g  pšeničnej hrubej múky,
  • petržlenovú vňať (možno iné čerstvé bylinky)
Foto: Ingimage.com

Postup:

Restujeme koreňovú zeleninu nastrúhanú/nakrájanú na oleji dlhšie, aj 5 – 7 minút. Osolíme. Zalejeme vodou a povaríme; až neskôr pridáme hrášok, tomu na zmäknutie stačí málo.

Nakoniec dáme do polievky zavariť mrveničku: Cesto sme si predtým spracovali z múky a vajca napevno, vodu vôbec nepridávať. Trochu osoliť.

Do polievky cesto nastrúhame na hrubom strúhadle, uvarí sa rýchlo, stačia tri minútky. Bylinky úplne na záver až do vypnutej polievky.

Mrvenička je v polievke super, mám ju radšej než kupované cestoviny, tie sa len zbytočne rozmáčajú.

Aj si nechávam surové cesto v mrazničke, postupne ho vyberám a strúham do polievok, kedy chcem.

Alebo skúste inú výbornú polievku»»»

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

články autora...

Pridaj komentár