Tie najlepšie košíčky s čokoládovou penou

Slávka Habrmanová/ foodblogerka 0

Potrebujeme:

na cesto:

  • 200 g hladkej múky,
  • 100 g masla,
  • 50 g arašidového masla,
  • 1 vajce,
  • štipka soli,
  • 75 g práškového cukru;

na penu:

  • 200 ml šľahačky,
  • 200 g  horkej čokolády,
  • tri bielky,
  • tri lyžice kryštálového cukru.

Postup: 

Pripravíme si cesto a to tak, že zmiesime všetky uvedené prísady.

Maslo odporúčam vybrať  z chladničky skôr, bude sa vám s ním lepšie pracovať. Cesto následne necháme schladiť prikryté fóliou asi pol hodiny.

Urobíme si z neho malé bochníčky a tie vtlačíme do kovových formičiek – mištičiek. Vyložíme po celej ploche.

Pečieme na 180 stupňov Celzia  15 minút. Necháme schladiť.

No a poďme na penu.

S trochou šľahačky rozpúšťame čokoládu vo vodnom kúpeli alebo úplne jednoducho: ja to robím v mikrovlnke.

Zvyšnú šľahačku si vyšľaháme, spojíme s čokoládou a vyšľahanými bielkami – do šľahania sme postupne pridávali cukor po jednej lyžici. Penu zdobiacim vreckom naaranžujeme do upečených mištičiek. Alebo, ak o nič nejde, stačí vám na to lyžička. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár