Super ľahké šampiňónové gule v paradajkovej omáčke

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Potrebujeme:

  • 500 g šampiňónov,
  • 200 g krupice,
  • 3 rožky (necháme zoschnúť),
  • 100 ml mlieka,
  • veľkú cibuľu,
  • 3 lyžičky oleja,
  • 500 ml paradajkového pretlaku,
  • 20 g hladkej múky,
  • štipka masla, petržlenovú vňať, soľ, čierne korenie,
foto: ingImage

Postup:

Na troche oleja pražíme cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme šampiňóny, tiež na drobnejšie nakrájané, osolíme, okoreníme.

Čierne korenie je dôležité k chuti šampiňónov. A ešte viac im pomôže aj trochu masla.

Keď máme mierne podusené šampiňóny, zmes necháme vychladnúť. Pridáme krupicu a namočené rožky v mlieku, vymiešame na hustú hmotu. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a vytvarujeme gule, ktoré vyvaríme vo vode.

Na troche oleja opražíme múku, ktorú riedime paradajkovým pretlakom, môžete aj vývarom, ktorý nám ostal po varení šampiňónových gúľ.

Dochutíme soľou a korením. Len pozor, ak nechcete omáčku príliš riedku, tak vývaru nedajte veľa.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

články autora...

Pridaj komentár