Potrebujeme:
- 450 g mladej zelenej fazuľky (možno aj mrazenej),
- 1 stredne veľkú ciabattu,
- pol lyžičky feniklu (semiačka),
- 2 lyžice olivového oleja,
- 500 g cherry paradajok,
- čerstvú bazalku, 2 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie.
Postup:
Zelené fazuľky rozmrazíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 3-4 minúty. Na oleji krátko opekáme feniklové semiačka, nech začnú voňať.
Ciabattu natrháme alebo nakrájame na menšie kocky a dáme opekať k feniklu. Pomaly, na slabom ohni a dlhšie, bude to super chrumkavé. Potom pridáme cesnak nasekaný na jemné plátky, tiež prepolené paradajky.
Tie naozaj veľmi krátko, len nech sa spotia a pustia trochu šťavy. Osolíme, okoreníme. Vmiešame nakrájané fazuľky. Čerstvú bazalku až nakoniec, do vypnutého. Premiešame, krásne osvieži chuť šalátu.